Greşeli care încetinesc metabolismul
Este foarte important ca ceea ce consumăm sau facem să nu afecteze ritmul metabolismului. Acesta ajută la arderea grăsimilor, implicit a caloriilor. Un metabolism lent nu ne va ajuta prea mult, şi pentru a-l stimula, nu trebuie să mai facem câteva mici greşeli.
Iată care sunt cele câteva greşeli care încetinesc metabolismul:1. Cafeaua decofeinizată
Te lipseşti într-un mod simplu şi delicios de creşterea temporară a arderilor metabolismului. Asta e o problemă,deoarece cafeaua conţine cofeină care stimulează metabolismul. În plus,cafeina stimulează sistemul nervos central. Se spune că dacă consumi cafea,poţi creşte metabolismul cu 15 % până la 3 ore. Acesta este un beneficiu pentru sănătate,deoarece reduci riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau diabet. Atâta timp cât cafeaua te linişteşte,încearcă să nu cedezi nervilor. Astfel vei avea o sănătate de invidiat.
2. Micul dejun
De obicei la micul dejun mănânci nişte fulgi de ovăz,o cafea sau treci peste el. Este greşit. Mesele regulate menţine metabolismul activ,iar dacă dimineaţa consumi alimente bogate în proteine îi oferi ceea ce are nevoie pentru a fi activ întreaga zi. Trebuie să beneficiezi din micul dejun de 20 de grame de proteine,care le poţi lua dintr-un iaurt grecesc scăzut în grăsimi.
3. Fitness
Atunci când avem musculatura slabă,corpul are nevoie de mai multă energie pentru a face faţă cererilor. Atunci când mergi la o sală de fitnessai nevoie de energie pentru a construi masă musculară. Cercetările arată că trackerii de fitness sunt atât de benefici,mai ales la măsurarea puterii de formare. Este estimat un consum de energie cu cel puţin 25 % la rezistenţă.
4. Mâncatul după exerciţii fizice
Aceasta este o problemă. Multă lume după ce face exerciţii,se duce şi mănâncă. De obicei,este recomandat să se mănânce după o oră. Acest lucru te va ajuta să te recuperezi,fiind necesar pentru a creşte masa musculară. Este recomandată o gustare care să ne oferă 10-15 grame de proteineşi 15 grame de carbohidraţi.
5. Dormitul în weekend mai mult decât în restul zilelor
Da,vorbim de igiena somnului şi probabil ai auzit-o de multe ori,dar nu este un motiv pentru care să te îngrijorezi. Doar o noapte în care nu ai dormit,nu poate afecta ritmul circadian de gene care ajută la menţinerea metabolismului în mişcare într-un ritm alert,potrivit unui studiu recent realizat de Jurnalul Clinical Encrinologic şi de Metabolism.
6. Consumul prea puţin de apă
Dacă vezi că au trecut câteva ore şi nu ai băut nicio picătură de apă,este o problemă. Metabolismul este suma tuturor proceselor din corp care are nevoie de apă. Hidratareajoacă un rol important în îndeplinirea tuturor proceselor care au loc în organism. Dacă eşti deshidratată,metabolismul încetineşte,şi nu îşi mai face treaba aşa cum trebuie. Începe să lucreze la un nivel mai scăzut. Este recomandat să se consume cel puţin doi litri de apă pe zi,asta în afară de cafea,ceai sau supă.