Iată care este reţeta de sănătate a Ruxandrei Rusan!

1 52657 original jpg jpeg

Ruxandra Rusan prezintă emisiunea „Totul despre mame”, de luni până vineri, de la 8.30, la Prima TV. În cele ce urmează, află ce remedii foloseşte pentru a combate stresul, insomnia şi pentru a nu-i scădea imunitatea!

Ce tii în sertarul cu medicamente?

Acum am trecut la o cutie,in loc de sertar. Avem medicamente cu măsură,de la celebrul ibuprofen la plasturi,triferment,vitamina C. Vin dintr-o familie cu mulţi medici,aşa că am crescut cu respect pentru medicamentele clasice.

Ce bunătăţi ai în frigider? 

În acest moment,mă pot lăuda cu o oală de sarmale din carne de curcan,o prăjitură cu prune,lactate,fructe,peşte afumat şi humus făcut în casă.

Faci miscare? Cum?

Ieşim zilnic în parc,mergem cu bicicleta toţi trei (Tudor,soţul meu şi cu mine),mai dăm o fugă la piscină. Înotul este sportul care îmi place cel mai mult şi l-am încurajat şi pe Tudor să facă înot.

Mâncarea ta preferatã?

Ador brânzeturile franţuzeşti cu fructe,dulciurile sub (aproape) orice formă şi am o slăbiciune pentru mâncarea indiană,pentru condimentele lor. 

Care este remediul tãu antistres?

Încep cu o baie lungă,caldă,în care îmi place să picur uleiuri esenţiale de citrice. Apoi mă ascund în dormitor cu câteva episoade din serialele mele preferate sau cu o carte bună. Mă remontează. Dacă e timp mai mult,ieşim din Bucureşti şi dăm o fugă la mare sau la munte. Natura mă relaxează întotdeauna mai mult decât orice altceva. Aş sta ore în şir pe malul mării!

Ce leacuri folosesti când nu poti să dormi?

Am citit despre melatonină,un inductor natural al somnului. Am început să iau cu aproximativ două ore înainte de ora la care mi-aş fi dorit să adorm şi a funcţionat. 

Ai vreun remediu natural de recomandat?

Sunt o mare fană a fructelor de pădure,de la zmeură la mure sau afine de pădure. Le consumam  ca atare,pentru că sunt bogate în vitamine şi antioxidanţi,dar le şi congelăm,ca să avem parte de ele şi iarna. Fac minuni pentru sistemul imunitar! Pentru că nu m-am putut abţine,mi-am făcut şi mască pentru faţă din ele. Combin miere,zmeură şi câteva picături de ulei de măsline şi aplic masca pe tenul bine curăţat înainte.