Iată ce lucruri te stresează fără să-ţi dai seama!

1 68782 original jpg jpeg

Există câteva lucruri care te înconjoară şi care te pot stresa, fără ca tu să-ţi dai seama. Chiar dacă numeroase studii afirmă că eliberarea de furie şi alte emoţii puternice destresează corpul şi scade tensiunea, nu doar acestea pot contribui la dezechilibrul tău psihic.

Timpul petrecut online

Înainte de culcare este indicat să eviţi navigarea pe Internet şi mesaje text de pe telefon. Dacă stai trează prea multe ore, nivelul de stres ar putea creşte. Este indicat să opreşti toate gadget-urile cu cel puţin o oră înainte de a merge la culcare şi să nu dormi în aceeaşi cameră unde se află şi calculatorul sau televizorul,pentru a evita orice probleme legate de sănătate.

Nu faci mişcare suficientă

Se ştie prea bine că organismul are nevoie de activitate fizică regulată,deoarece lipsa de oxigen din corp poate provoca stres sau alte afecţiuni. Aşadar,introdu în programul tău zilnic,o oră de antrenament. Trezeşte-te mai devreme dimineaţa şi mergi la alergat! Nu vei mai fi stresată,îţi vei pune mai uşor gândurile în ordine şi pielea corpului va fi mai tonifiantă.

Lipsa de somn

Odihneşte-te! Dacă nu dormi suficient poate fi un motiv pentru care,probabil,eşti stresată. Specialiştii recomandă un minim de şapte-opt ore de somn pe noapte,pentru a te asigura că mintea ta este complet odihnită şi lipsită de orice fel de griji.

Zgomotul

Zgomotele puternice pot agrava problema stresului. Mai multe studii arată că,dacă lucraţi sau trăiţi într-un mediu expus la sunete foarte tari,în timp,a-ţi putea dezvolta probleme la nivelul inimii.

Prietenii

Surprinzător sau nu,dar şi prietenii tăi pot avea un impact major asupra stării tale emoţionale şi fizice. Se crede că prietenii sunt unul dintre principalele motivele pentru care o persoană se simte tensionată şi agitată. Mereu vor exista motive de îngrijorare sau supărare. Certurile între prieteni vor accentua starea de tensiune din organism.