Iată de ce să înoţi cât poţi de des!

1 70338 original jpg jpeg

Exerciţiile fizice sunt cele care ne pot afecta corpul în diverse moduri, dar ştim că oferă şi foarte multe benefici asupra sănătăţii. În plus, unele activităţi, cum este înotul, îmbunătăţesc circulaţia sângelui de la nivelul creierului.

Iată ce spune studiul despre legătura dintre creier şi înot:

Un nou studiu a arătat că circulaţia sângelui este mai bună la persoanele care practică înotul în comparaţie cu cei care sunt pe teren sau sală şi fac exerciţiifizice. Acest studiu a fost făcut pentru a vedea care sunt beneficiile asupra sistemului cardiovascular a mai multor activităţi fizice.În plus,acest studiu susţine că,atunci când corpul este în apă până la nivelul pieptului,circulaţia sângelui este îmbunătăţită în diferite părţi ale creierului.Cercetătorii care au studiat legăturadintre scufundarea în apă şi activitatea creierului,au lucrat cu câte 10 persoane. Primul lucru pe care l-au făcut subiecţii,a fost să stea într-un cub plin cu apă,care apoi a fost golit.După ce au fost adunate ratele de bătăi ale inimii şi alte date,apa a fost pompată în interiorul cubului,până când nivelul apei a atins pieptul subiecţilor,datele au fost colectate încă o dată şi trimise pentru interpretarea lor.

ac3f440fc8c5109555f148526e691289 jpg jpeg

De fapt,înotul te poate elibera de endorfine,în timp ce stimulează neurogeneza hipo-câmpului. Acest lucru duce la stimularea creşterii şi dezvoltării de noi celule în creier.

Totodată,în timpul înotului este suplimentată cantitatea de sânge,substanţele nutritive şi oxigenul care trebuie să ajungă la creier. De asemenea,înotul implică alungire,mişcare şi respiraţie,ceea ce este benefic pentru

stresului şi menţinerea sănătăţii întregului corp.

Aşadar,dacă eşti interesată de modul în care menţii creierul sănătos şi corpul activ,trebuie să ştii că înotând este cel mai bun mod prin care stimulezi circulaţia sângelui în întregul organism şi te menţii în formă.

Credit foto:http://www.boldsky.comRecente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg