Îndulcitori naturali, mai buni decât zahărul

1 80404 original jpg jpeg

Zahărul procesat este nociv pentru sănătatea organismului, cu atât mai mult cu cât avem tendinţa de a-l consuma în exces. De aceea, folosirea unor îndulcitori naturali e o alternativă mai bună pentru sănătatea noastră. Iată care sunt aceştia: 

Sirop de arţar

Acest sirop conţine vitamine, minerale şi antioxidanţi. O singură lingură de sirop de arţar asigură 1% din necesarul de calciu, potasiu şi fier.

De asemenea, acesta conţine un mineral care stimulează producerea colagenului şi menţine sănătatea pielii şi a oaselor.

Mierea

Supranumită şi nectarul zeilor, mierea este alimentul care are cele mai multe beneficii asupra sănătăţii, dacă este consumată cu moderaţie. Folosită ca îndulcitor e o variantă mult mai sănătoasă decât zahărul.

Zahăr din curmale

O lingură de zahăr din curmale conţine 15 calorii, dar şi calciu, magneziu, potasiu, substanţe necesare organismului.

Zahăr din nucă de cocos

Este foarte bun, în special datorită faptului că are în componenţă inulină, un carbohidrat care funcţionează ca un prebiotic. Acest zahăr are un gust şi o consistenţă similară cu cea a zahărului brun.

De ţinut minte

Deşi variantele prezentate mai sus reprezintă alegeri mai sănătoase decât zahărul din comerţ, acest lucru nu înseamnă că, în cantităţi exagerate, nu fac rău organismului.

Sursa foto: maxfm.com



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg