Îndulcitori naturali, mai buni decât zahărul

1 80404 original jpg jpeg

Zahărul procesat este nociv pentru sănătatea organismului, cu atât mai mult cu cât avem tendinţa de a-l consuma în exces. De aceea, folosirea unor îndulcitori naturali e o alternativă mai bună pentru sănătatea noastră. Iată care sunt aceştia: 

Sirop de arţar

Acest sirop conţine vitamine, minerale şi antioxidanţi. O singură lingură de sirop de arţar asigură 1% din necesarul de calciu, potasiu şi fier.

De asemenea, acesta conţine un mineral care stimulează producerea colagenului şi menţine sănătatea pielii şi a oaselor.

Mierea

Supranumită şi nectarul zeilor, mierea este alimentul care are cele mai multe beneficii asupra sănătăţii, dacă este consumată cu moderaţie. Folosită ca îndulcitor e o variantă mult mai sănătoasă decât zahărul.

Zahăr din curmale

O lingură de zahăr din curmale conţine 15 calorii, dar şi calciu, magneziu, potasiu, substanţe necesare organismului.

Zahăr din nucă de cocos

Este foarte bun, în special datorită faptului că are în componenţă inulină, un carbohidrat care funcţionează ca un prebiotic. Acest zahăr are un gust şi o consistenţă similară cu cea a zahărului brun.

De ţinut minte

Deşi variantele prezentate mai sus reprezintă alegeri mai sănătoase decât zahărul din comerţ, acest lucru nu înseamnă că, în cantităţi exagerate, nu fac rău organismului.

Sursa foto: maxfm.com