Infecţii urinare? Scapă de ele cu merişor!

1 59878 original jpg jpeg

Când ai infecţii urinare repetate, tratamentul prelungit cu antibiotice poate fi ineficient şi cu efecte secundare nedorite, cum ar fi infecţiile vaginale. De aceea, este bine ca aceste probleme să fie tratate din timp, folosind ca adjuvant şi remediile naturale pe bază de extract de merişor. Iată câteva dintre cele mai bune!

Tablete cu extact de merişor

Comprimatele cu extract de merişor acţionează imediat şi sunt foarte bine tolerate de stomac. Folosite în cazul infecţiior renale,suplimentele alimentare cu merişor de 900 mg înlătură eficient bacteriile de la nivelul aparatului urinar (în special a Escherichia coli) şi contribuie la menţinerea sănătăţii acestuia. Comprimatele se iau de două ori pe zi,dimineaţa şi seara,fie câte două tablete,fie una. În cazul infecţiilor urinare acute,comprimatele nu pot înlocui tratamentul prescris de medicul specialist,însă folosite în paralel sunt un adjuvant excelent în cazul cistitelor.Tinctură din fructe uscate

Dacă nu o găseşti la magazinele cu produse naturiste,poţi prepara tinctură de merişor din 20 de linguri de fructe uscate. Acestea se pun în râşniţa electrică,se macină,iar pulberea rezultată se amestecă într-un vas de sticlă cu două căni (500 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se lasă la macerat două săptămâni,după care se filtrează şi se păstrează la loc întunecos. Fitoterapeuţii recomandă câte o linguriţă din această tinctură diluată cu puţină apă,de patru ori pe zi,timp de 10 zile.

Poţi suplimenta tratamentul de bază şi cu ceai preparat din frunze de merişor. La o cană de apă clocotită se pune o linguriţă de frunze mărunţite şi se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau două căni pe zi,înainte cu o oră de mesele principale ale zilei,timp de 10 zile.

Sfat:Femeile însărcinate pot lua tratamente pe bază de extract de merişor doar la recomandarea medicului.Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg