Infecţii urinare? Scapă de ele cu merişor!

1 59878 original jpg jpeg

Când ai infecţii urinare repetate, tratamentul prelungit cu antibiotice poate fi ineficient şi cu efecte secundare nedorite, cum ar fi infecţiile vaginale. De aceea, este bine ca aceste probleme să fie tratate din timp, folosind ca adjuvant şi remediile naturale pe bază de extract de merişor. Iată câteva dintre cele mai bune!

Tablete cu extact de merişor

Comprimatele cu extract de merişor acţionează imediat şi sunt foarte bine tolerate de stomac. Folosite în cazul infecţiior renale,suplimentele alimentare cu merişor de 900 mg înlătură eficient bacteriile de la nivelul aparatului urinar (în special a Escherichia coli) şi contribuie la menţinerea sănătăţii acestuia. Comprimatele se iau de două ori pe zi,dimineaţa şi seara,fie câte două tablete,fie una. În cazul infecţiilor urinare acute,comprimatele nu pot înlocui tratamentul prescris de medicul specialist,însă folosite în paralel sunt un adjuvant excelent în cazul cistitelor.Tinctură din fructe uscate

Dacă nu o găseşti la magazinele cu produse naturiste,poţi prepara tinctură de merişor din 20 de linguri de fructe uscate. Acestea se pun în râşniţa electrică,se macină,iar pulberea rezultată se amestecă într-un vas de sticlă cu două căni (500 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se lasă la macerat două săptămâni,după care se filtrează şi se păstrează la loc întunecos. Fitoterapeuţii recomandă câte o linguriţă din această tinctură diluată cu puţină apă,de patru ori pe zi,timp de 10 zile.

Poţi suplimenta tratamentul de bază şi cu ceai preparat din frunze de merişor. La o cană de apă clocotită se pune o linguriţă de frunze mărunţite şi se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau două căni pe zi,înainte cu o oră de mesele principale ale zilei,timp de 10 zile.

Sfat:Femeile însărcinate pot lua tratamente pe bază de extract de merişor doar la recomandarea medicului.Recente

jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg