Leacurile din natură alungă răcelile
Cum dă frigul, răcelile şi gripele îşi fac de cap, mai ales dacă ai sistemul imunitar slăbit. Încearcă suplimentele alimentare 100% naturale care ameliorează rapid simptomele răcelii şi-ţi redau rapid sănătatea.
În sezonul rece apar cu o frecvenţă tot mai mare infecţiile căilor respiratorii,deoarece organismul este mai slăbit,iar acţiunea virusurilor şi a bacteriilor este mai puternică.
95 % din infecţiile respiratorii sunt localizate la nivelul căilor aeriene superioare (sinuzită,rinită,amigdalită) şi numai 5% sunt reprezentate de infecţiile căilor aeriene inferioare (laringită,bronşită,pneumonii).
Copiii,mai sensibili la viroze
Cei mai afectaţi de bolile de sezon sunt copiii,în special cei între 3 şi 5 ani şi care merg în colectivitate,deaorece sistemul lor imunitare nu este matur.
Pe măsură ce cresc,sistemul lor imunitar se dezvoltă şi devine mai rezistent la atacul agenţilor patogeni.
Chiar şi aşa,între 8 şi 10 ani,copilul tău poate răci sau poate face gripă de 4-5 ori pe an.
Nu trebuie să te îngrijorezi pentru asta,ci doar să urmezi sfatul medicului,pentru a trata corect boala.
Tratamente după ureche
De la primele simptome ale răcelii,puţine dintre noi ajung la un medic de familie. De cele mai multe ori,fugim imediat la farmacie şi luăm repede un antibiotic şi alte medicamente,după cum credem că e mai bine. Specialiştii ne atrag atenţia că automedicaţia cu antibiotice în cazul virozelor respiratorii este greşită.
De ce produse naturale
Tratamentele cu antibiotice pot avea urmări grave,când nu sunt indicate de medic. Infecţiile respiratorii sunt în proporţie de 90% de origine virală şi nu răspund la orice antibiotic.
Administrarea abuzivă nu face altceva decât să creeze rezistenţa la acest tip de medicamente,iar dacă organismul se confruntă cu suprainfecţii bacteriene,antibioticele nu-şi mai ating scopul. Iată de ce primele măsuri înseamnă să apelezi la produsele naturiste,antitermice şi dezinfectante.
Primele măsuri corecte
Alege o alimentaţie bogată în beta-caroten (dovleac,morcovi,portocale) şi în vitamina C (citrice,varză roşie,pătrunjel).
Consumă 2-3 căţei de usturoi pe zi,deoarece au un puternic efect antiviral.
Hidratează-te bând doi litri de lichide,zilnic.
Ia suplimente combinate de vitamina C şi zinc.
Mănâncă zilnic 200 g de iaurt cu probiotice,care să-ţi întărească sistemul imunitar.
Fereşte-te de zonele aglomerate.
Septilin,o armă eficientă
Un supliment alimentar foarte bun în combaterea simptomelor de răceală şi gripă este Septilin,de la Himalaya.
Acesta este un imunostimulator herbomineral care conţine extracte din plante asiatice,cu puternice efecte antivirale şi antiseptice.
Este vorba despre Tinospora cordifolia,plantă asemănătoare viţei-de-vie,cu proprietăţi antibacteriene,antipiretice (scade febra) şi analgezice,de Emblica officinalis,cu un conţinut ridicat de vitamina C şi efect antiviral,antimicrobian şi antifungic,alături de Moringa pterygosperma,care distruge şi cele mai rezistente bacterii.
O altă plantă din compoziţia Septilinului,Glycyrrhiza glabra conţine glicirizină şi asparagină,două substanţe cu efect expectorant.
Prin urmare,Septilin posedă principii imunoactive şi antiinflamatorii care intensifică răspunsul imunitar al organismului.
Acest produs creşte numărul de anticorpi şi măreşte eliberarea lor în sânge,grăbind vindecarea.
Septilin este un leac eficient în infecţiile respiratorii dacă urmezi o cură de 1-3 luni,luând două tablete de două ori pe zi.
Copiilor între 6 şi 12 ani le este suficientă o tabletă,de două ori pe zi.