Leacurile din podgorii
În anii ’30, Johanna Brandt, doctor de origine sud-africană, învingea cancerul de stomac cu ajutorul unui regim cu struguri. Află şi tu câte beneficii îţi oferă acest fruct!
Încă de pe vremea civilizaţiilor antice,se credea că strugurii pot face minuni pentru sănătate. De-a lungul timpului,s-a dovedit că e chiar aşa. Fructul este un antioxidant desăvârşit,un aliat al sănătăţii cardiovasculare,ajută memoria şi chiar poate lupta împotriva cancerului.
Acest lucru s-a demonstrat încă din anul 1927,când sud-africanca Johanna Brandt s-a vindecat de cancer la stomac folosind acest remediu.Împotriva bolilor cardiovasculare
Studiile efectuate au arătat că sucul de struguri are efect împotriva bolilor cardiovasculare. În plus,strugurii negri diminuează colesterolul „rău“ şi-l cresc pe cel „bun” (HDL). Şi chiar mai mult de atât!
S-a observat un efect în diminuarea tensiunii arteriale,ceea ce,la fel,protejează inima. Totuşi,nu exagera! Unele studii arată că sucul de struguri consumat în exces creşte numărul trigliceridelor.
Proprietăţi anticancerigene
Se ştie că strugurii te protejează împotriva cancerului. Un studiu arată că reduc multiplicarea celulelor canceroase ale glandelor mamare şi diminuează anumite tumori în funcţie de cantitatea de struguri consumată şi de cât de avansată este boala.
Alte studii demonstrează efectul protector contra cancerului de colon şi contra leucemiilor. Mai mult,pacienţii expuşi chimioterapiei au observat că strugurii le diminuează stările de vomă şi ameţelile.
Simţi nevoia unei ameliorări a funcţiilor cognitive? S-a dovedit că două pahare cu suc de struguri pe zi îmbunătăţesc memoria şi chiar ajută la recuperarea acesteia.
Rezultatele studiului sunt luate în considerare în lupta cu boala Alzheimer.
Proprietăţi
69 kcal/100g
Proteine 0,7 g/100 g
Glucide 18 g/100 g
Lipide 0,2 g/100 g
Fibre alimentare 1,2 g/100 g
Reţeta 1. Cocktail revigorant
Ingrediente: 250 g zmeură;2 boluri sorbet de zmeură; un pumn de afine;250 ml suc de struguri;gheaţă după gust.
Preparare:Pune ingredientele în blender şi mixează-le timp de 3 minute. Serveşte cocktailul în pahare decorate cu câteva afine.
Proprietăţi sănătate:Acest cocktail favorizează o bună digestie şi are un efect revigorant. Este recomandat în curele de detoxifiere şi în cele de revitaminizare.
Reţeta 2. Salată de pui şi struguri
200 g piept de pui fiert sau la grătar;200 g boabe de struguri albi şi negri;două pere;200 g brânză sărată (se poate înlocui cu caşcaval sau cu brânză dulce); o mână de fistic;o salată verde.
Toate aceste ingrediente se taie în bucăţele,mai puţin strugurii care trebuie să rămână întregi,şi se combină cu un sos preparat din patru linguri de ulei,două linguri de suc proaspăt de lămâie,o linguriţă de miere şi coaja rasă de la o lămâie,plus sare şi piper. Salata este numai bună de servit după 30 de minute de la preparare.
Acest preparat uşor te ajută în curele de slăbire,fiind suficient de hrănitor,dar deloc bogat în calorii. De asemenea,este recomandat celor cu afecţiuni gastrice.
Remediu antioxidant
Strugurii roşii conţin antoxidanţi mai buni decât cei albi,iar puterea lor antioxidantă se vede în culoare. Cu cât sunt mai închişi,cu atât mai bine! Altfel,între strugurii negri şi cei albi nu s-a observat nicio diferenţă majoră.