Lipsa somnului, factor de risc pentru formele agresive de cancer mamar

1 73652 original jpg jpeg

Femeile care nu dorm suficiente ore pe noapte, mai ales cele cau au ajuns la menopauză, au un risc mai mare de a suferi de o formă agresivă a cancerului mamar.

Cercetătorii au descoperit că lipsa somnului duce la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer la sân şi,tototdată,poat creşte riscul de recidivă.

Studiul a fost efecutat pe un eşantion de peste 400 de femei aflate la postmenopauză,care au fost diagnosticate cu cancer mamar.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că femeile care dormeau mai puţin de 6 ore pe noapte,aveau un risc mai mare de recidivă,spre deosebire de cele care dormeau în jur de 7-8 ore. În plus,lipsa somnului conduce la apariţia unor tumori mai agresive.

De asemenea,medicii de specialitate susţin că lipsa somnului se află în strânsă legătură şi cu declanşarea altor afecţiuni cronice,precum accidentul vascular cerebral.

“Somnul de scurtă durată are un impact negativ asupra organismului,determinând apariţia obezităţii,a bolilor de inimă şi a cancerului. Pentru a preveni astfel de afecţiune,o îmbunătăţire a calităţii şi cantităţii somnului este mai mult decât necesară”,afirmă autorii studiului.