Lucruri pe care nu le ştiai despre grăsimi

1 73968 original jpg jpeg

Cuvântul grăsime stârneşte multe controverse! În timp ce unii militează pentru evitarea pe cât posibil a grăsimilor, alţii sunt ceva mai temperaţi şi admit că unele dintre ele sunt chiar benefice pentru organism. Însă ce ar trebui şă ştii despre grăsimi?

Sunt de diferite culori

Există trei nuanţe de grăsimi:alb,maro şi crem. Cea albă este catalogată drept o grăsime inutilă,care nu te ajută să arzi calorii,ci dimpotrivă încurajează formarea de mai multe celule grase. Grăsimea maro este cea mai indicată,deoarece accelerează metabolismul şi te ajută să scazi mai repede în greutate. Pe de altă parte,grăsimea crem te poate ajuta în procesul de slăbire dacă o încurajezi şi tu puţin. Adaugă în alimente condimente cât mai picante şi astfel vei programa acest tip de grăsime să ardă cât mai multe calorii.

Citeşte şi:

Ce grăsimi sunt sănătoase

5 ponturi ca să-ţi accelerezi metabolismul

Grăsimea depusă în jurul taliei este cea mai nocivă

În ceea ce priveşte grăsimea din corp,cercetările în domeniu au relevat faptul că cea de pe burtă poate face mai mult rău decât cea de pe fund. Deşi nu este bine să ai grăsime în plus în nici o parte o a corpului,încearcă să eviţi pe cât posibil ca talia ta să se îngroaşe. În această zonă se depune de obicei nu grăsimea cauzată de o dietă dezechilibrată,ci kilogramele în plus pe bază de stres. Colăceii de pe burtă exercită o presiune în plus asupra unor organe interne vitale şi creşte riscul inflamării acestora. În plus,în sânge sunt eminate substanţe toxice,iar ficatul va fi suprasolicitat ca să le cureţe.

Îţi afectează starea de spirit

Nu este de ajuns că nu-ţi place imaginea din oglindă ca să devii deprimată,dar şi consumul de grăsimi îţi schimbă personalitatea,încât să intri într-un cerc vicios în care să fii tentată să-ţi găseşti refugiul în dulciuri şi mâncare. Astfel,devii din ce în ce mai apatică şi tristă pe măsură ce kilogramele se acumulează. Poţi ieşi din această situaţie,dacă pe lista ta de cumpărături se vor regăsi multe fructe proaspete,mult mai sănătoase decât dulciurile,precum şi iaurturile naturale. Dacă vrei să trişezi din când în când,o pătrăţică de ciocolată neagră este chiar binevenită,deoarece conţine foarte mulţi antioxidanţi.