Mănâncă aceste alimente şi vei întineri! Cum îţi poţi reduce vârsta biologică cu 3 ani
Dacă îţi doreşti să îţi menţii pielea tânără şi să ai o viaţă lungă şi sănătoasă, 8 săptămâni de dietă, somn şi exerciţii regulate te vor ajuta.
Oamenii au căutat, de-a lungul timpului, elixirul miraculos care să îi ajute să fie sănătoşi până la adânci bătrâneţi. În urma unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Helfgott, în colaborare cu Universitatea de Medicină Naturală (SUA) şi cu Universitatea Yale Center for Genome Analysis, s-a descoperit că o combinaţie specifică de alimente ar putea adăuga trei ani în plus vieţii tale. Cercetarea s-a desfăşurat timp de 8 săptămâni, pe 43 de bărbaţi adulţi şi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 50 şi 72 de ani. Pe lângă dieta sănătoasă, în rutina acestora a fost inclus un program de somn, un program de exerciţii fizice regulate şi un program de exerciţii pentru gestionarea stresului.
Autorul principal al studiului, Kara Fitzgerald a declarat că „Programul a fost conceput pentru a viza un mecanism biologic specific numit metilare ADN, care are legătură cu vârsta biologică. Obiceiurile alimentare şi stilul de viaţă pot avea un impact asupra îmbătrânirii şi asupra bolilor legate de vârstă. Practicile alimentare şi stilul de viaţă pot avea un impact asupra acelor tipare de metilare a ADN-ului, despre care ştim că prezic îmbătrânirea şi boala legată de vârstă. Cred că această cercetare va oferi noi oportunităţi atât pentru oamenii de ştiinţă, cât şi pentru consumatori‟, a spus cercetătoarea, pentru ScienceDaily.
Meniul din timpul studiului
Pe parcursul celor 8 săptămâni, cercetătorii au elaborat o dietă specifică pentru toţi participanţii. În dieta zilnică au fost adăugate legume din abundenţă: participanţii au consumat în fiecare zi două căni cu verdeţuri, (precum: varza, spanac sau salată), două căni de crucifere (cum ar fi broccoli, conopidă, vază de Bruxelles) şi trei căni de legume colorate (înafară de cartofi albi sau porumb dulce). Totodată, aceştia au consumat şi: 4 linguri de seminţe de dovleac, 4 linguri de seminţe de floarea soarelui, o jumătate de ceaşcă de fructe de pădure, o jumătate de linguriţă de rozmarin, o jumătate de linguriţă de turmeric, doi căţei de usturoi, două căni de ceai verde sau ceai oolong organic, două porţii de fructe precum: căpşuni, mere şi piersici şi 170 de grame de proteine provenite de la animale hrănite cu iarbă, fără hormoni sau antibiotice. Pe săptămână, aceştia au au avut voie să mănânce aproximativ 250 de grame de ficat şi între 5 şi 10 ouă. În plus, participanţilor li s-a administrat şi diverse suplimente, printre care: suplimente de vitamina A, vitamina C sau acid folic.
Totodată, cercetătorii s-au asigurat că persoanele studiate se hidratează corespunzător, folosesc uleiuri sănătoase (precum uleiul de măsline, uleiul de cocos sau uleiul din seminţe de dovleac) şi că evită în totalitate consumul de zahăr, de lactate, de cereale şi de leguminoase. În plus, participanţii au fost sfătuiţi să nu mănânce între orele 19:00-7:00 şi să reducă pe cât posibil folosirea recipientelor din plastic.
Exerciţiile fizice şi somnul, elemente esenţiale
Participanţilor li „s-a prescris‟ un minimum de 30 de minute de exerciţii fizice moderate şi executate zilnic, de 5 ori pe săptămână. De asemenea, regimul a impus în medie şapte ore de somn pe noapte şi exerciţii de respiraţie. De două ori pe zi, participanţii au fost instruiţi să folosească tehnica de gestionare a stresului „The Relaxation Response‟, tehnică care presupune relaxarea întregului corp.
În urma studiului, cercetătorii au remarcat îmbunătăţiri semnificative. Participanţii au avut mai multă energie, au fost mai bine dispuşi, iar aspectul fizic s-a îmbunătăţit. De asemenea, cercetătorii planifică să continue acest studiu pe un eşantion mai mare, arată bestlifeonline.
Sursă foto: Shutterstock