Merele ţin doctorul departe
Roşii sau galbene, dulci sau mai acrişoare, merele pot înlocui un desert după o masă bogată în calorii. Reprezintă o alegere inspirată pentru o gustare între mese, reglează digestia şi ajută la scăderea în greutate.
Ce mere se folosesc la gătit
Consistenţa merelor diferă de un soi la altul şi nu toate sunt recomandate pentru a fi folosite în prăjituri. Merele idared,mai zemoase,sunt ideale pentru compoturi sau sucuri de fructe,în timp ce merele ionatane sau cele golden au miezul mai ferm,fiind mai aromate,şi nu se sfărâmă în timpul coacerii.
Bogate în vitamina C
În sezonul rece,avem nevoie de un sistem imunitar puternic,pentru a face faţă virozelor asociate acestei perioade. Deşi toate soiurile de mere conţin vitamina C,ionatanele sunt mai bogate în aceste substanţe. Coaja merelor roşii are în componenţa sa licopen,o substanţă care previne apariţia celulelor canceroase la nivelul sânilor,a vezicii urinare,uterului şi a intestinului. De asemenea,s-a constatat că incidenţa infarctului miocardic este mai scăzută la persoanele care consumă des fructe roşii.
Te ajută să ai o talie de viespe
Întrucât merele sunt sărace în calorii,constituie o gustare sănătoasă între mese. Trei mere pe zi îţi taie pofta de mâncare,deoarece conţin fibre solubile,care-ţi oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată. În plus,sunt dulci în mod natural,iar fructoza din mere este eliberată treptat în sânge,echilibrând astfel nivelul glicemiei.
Previn cariile
Un măr pe zi ajută la prevenirea apariţiei cariilor,deoarce prin masticaţie se stimulează producţia de salivă,ceea ce diminează numărul bacteriilor din cavitatea orală. Rezultatul? Dinţi mai albi şi mai sănătoşi.
Măr/100 g Calorii
Măr golden 49
Măr ionatan 52
Măr idared 47
Măr verde granny smith 52
Măr verde 52
Măr confiat 242
Măr copt 72