Mituri despre hidratare în care să nu mai crezi

1 75649 original jpg jpeg

Există multe poveşti despre consumul de apă pe care le-am auzit de la părinţi şi bunici, însă multe dintre ele nu sunt adevărate!

Să bei 8 pahare de apă pe zi

Hidratarea este importantă, dar a bea 8 pahare de apă pe zi este un mit, care poate fi periculos pentru cele care îi dau crezare. Dacă ai probleme cu inima sau rinichii, consumul excesiv de apă poate duce la insuficienţă cardiacă congestivă, endem pulmonar sau intoxicaţie cu apă. De aceea, trebuie să-ţi dai seama de câtă apă are nevoie corpul tău şi să nu exagerezi.

Să începi ziua cu un pahar de apă

Probabil că le-ai auzit de multe ori pe prietenele tale spunându-ţi: „Bea un pahar de apă pe stomacul gol în fiecare dimineaţă”. Nu este nevoie să faci asta dacă nu îţi este sete. Unele femei cred că atunci când dormi 8 ore fără să bei apă, te trezeşti dezhidratată. Însă asta nu este o regulă.

Să bei multă apă în timpul antrenamentelor

Multe persoane sunt de părere că au nevoie de multă apă doar în timp ce fac sport. Însă, dacă nu bei la fel de multă apă pe toată durata zilei, atunci te vei deshidrata. De aceea, este important să consumi apă tot timpul, la birou, în maşină, acasă, nu doar atunci când faci mişcare.

Cafeaua deshidratează

Chiar dacă cafeaua în cantităţi mari poate deshidrata corpul, apa cu ajutorul căreia prepari faimoasa băutură împiedică acest lucru. În cazul în care obişnuieşti să bei cafea foarte concentrată, asigură-te că ai lângă tine şi o sticlă de apă ca să eviţi senzaţia de sete.