Mituri despre iaurt. Ce este adevărat şi ce este fals

1 69797 original jpg jpeg

Iaurtul, aliment cu însemnate proprietăţi nutritive folosit ca atare sau pentru a pregăti delicioase deserturi şi sosuri, este înconjurat de numeroase mituri. Iată câteva dintre acestea.

Iaurtul stimulează digestia:Adevărat.

Contrar alimentelor care îngreunează digestia,iaurtul stimulează acest proces datorită acţiunii probioticelor. Iaurturile cu Lactobacillus ajută la absorbţia substanţelor nutritive echilibrând flora intestinală. Iar dacă este vorba despre iaurturi fără lactoză,organismul va fi scutit de munca de a transforma lactoza (în glucoză şi galactoză) şi,prin urmare,digestia va fi şi mai uşoară.

Iaurtul are efecte pozitive asupra pielii:Adevărat.

Iaurtul se poate lăuda că este unul dintre alimentele care aduc cele mai mari beneficii pielii. Consumându-l,obţinem dozele de proteine necesare pentru a avea o piele fermă şi mai netedă. În plus,aplicat direct pe piele,iaurtul hidratează. Utilizat ca mască facială (singur sau în combinaţie cu mierea),catifelează pielea şi îi îmbunătăţeşte aspectul şi textura. Poate fi folosit,de asemenea,ca loţiune după plajă:enzimele şi probioticele din iaurt ajută la o refacere mai rapidă a pielii după neplăcutele arsuri de vară.

Iaurtul trebuie să fie consumat după ce se face sport,nu înainte:Fals.

Consumul de iaurt este pozitiv atât înainte,cât şi după ce se face sport. Consumat înainte,oferă surplusul de energie necesar pentru menţinerea ritmului în cursul şedinţei de exerciţii fizice. Consumat după,este un aliat de nădejde pentru refacere:conţinutul său de carbohidraţi ajută la refacerea rezervelor de energie,iar proteinele sunt utile muşchilor.