Murăturile, sănătoase pentru organism

1 77573 original jpg jpeg

Pentru că suntem în sezonul murăturilor, trebuie să ştii că acestea aduc multe beneficii întregului organism datorită vitaminelor, antioxidanţilor şi mineralelor conţinute, contribuind la îmbunătăţirea digestiei, la vindecarea ulcerelor şi la protejarea ficatului. Iată care sunt şi celelalte motive pentru care ar trebui să le consumi!

Au proprietăţi antioxidante

Murăturile sunt o bună sursă de antioxidanţi – micronutrienţi care ajuta la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi. Totodată, bogate în elemente nutritive esenţiale, acestea sunt o sursă bună de proteine, carbohidraţi, fibre şi zahăr, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, vitaminele C, B, A, K, D şi E.

Îmbunătăţesc digestia

Dacă ai probleme cu digestia, este indicat să incluzi murăturile în meniul tău zilnic pentru că acestea încurajează înmulţirea bacteriilor probiotice din interiorul sistemului digestiv.

Ţin sub control diabetul

În urma studiilor s-a constatat că oţetul pe care îl conţin murăturile reglează nivelul hemoglobinei la pacienţii care suferă de diabet, datorită prezenţei acidului acetic. Este indicat,totuşi, să eviţi murăturile cu un conţinut ridicat de seară, deoarece poate determina creşterea tensiunii arteriale.

De reţinut!

Majoritatea murăturilor conţin sare în cantităţi foare mari. Aceasta este un ingredient indispensabil pentru obţinerea celor mai gustoase murături, care pe lângă gust le ajută să se conserve, având tototdată şi proprietăţi antimicrobiene. Dacă ai probleme cu tensiunea este indicat să le eviţi