Obiceiuri care-ţi fură tinereţea

1 54793 original jpg jpeg

Orice femeie poate arăta cu câţiva ani mai în vârstă dacă nu are grijă de sănătatea ei sau dacă are un stil de viaţă dezordonat, cu multe excese. Iată care sunt cele mai nocive obiceiuri care te îmbătrânesc prematur şi cum pot fi depăşite.

Fumatul este cel mai dăunător

Pentru că te face să ai o respiraţie urât mirositoare,favorizează apariţia ridurilor şi pentru că îngălbeneşte dinţii,fumatul ocupă primul loc în rândul obiceiurilor care te îmbătrânesc cu mult înainte de vreme.

Totodată,fumătoarele pot suferi de tuse cronică,au o rezistenţă slabă la efort,cât şi o predispoziţie la unele afecţiuni grave,precum cancerul de plămâni.

Ce este de făcut:

Dacă ai acest viciu,este bine să renunţi cât mai repede la el. Poate fi greu,din cauza dependenţei de nicotină,dar nu imposibil.

Astfel,de fiecare dată când „ai trage un fum”,găseşteţi o altă ocupaţie:bea un pahar cu apă,respiră adânc sau găseşte ceva de ronţăit. Gândeşte-te şi la partea financiară,căci vei reuşi să faci destule economii.

Mesele neregulate,drum către boală sigură

Să mănânci numai când îţi aduci aminte,fără să ai un program fix este o mare greşeală! Acest obicei îţi poate afecta sănătatea fizică,căci,în timp,poate duce la apariţia bolilor de stomac şi a unor afecţiuni ale inimii.

Totodată,te poţi alege cu kilograme în plus,ceea ce ţi-ar crea un mare disconfort psihic. Astfel,rişti să devii o femeie stresată şi anxioasă.

În primul rând,nu sări niciodată peste micul dejun,căci este cea mai importantă masă a zilei. Te ajută cel mai bine să-ţi conservi energia! Totodată,fă bine şi ia prânzul şi cina la aceeaşi oră,în fiecare zi.

La fel de important este să nu mănânci seara,cu două ore înainte de culcare.

Nopţile pierdute slăbesc imunitatea

Sigur ai tot auzit vorbindu-se despre somnul de frumuseţe. Ei bine,chiar aşa este! Fiindcă sunt acele opt ore de somn pe care fiecare femeie ar trebui să le respecte în fiecare noapte.

Fără ele,rişti să te îmbolnăveşti,căci poate duce la slăbirea sistemului imunitar.O spune un studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea din West Virginia,SUA.

Este bine mergi la culcare în jurul orei 22.00,deoarce este momentul când organismul începe să se refacă. Nu uita să-ţi faci un orar de somn,pe care săţl respecţi pe cât de mult se poate. Acest lucru înseamnă să mergi la culcare şi să te trezeşti la aceeaşi oră.

Sedentarismul înseamnă obezitate

La serviciu mergi doar  cu maşina sau cu autobuzul,iar de exerciţii fizice nici nu se pune problema! Ai mare grijă,căci eşti una dintre posibilele victime ale obezităţii,a diabetului sau a bolilor de inimă! Aceste afecţiuni au strânsă legătură cu lipsa mişcării şi te vor face să arăţi nu tocmai de invidiat!

Seara,în loc să te uiţi două-trei ore la televizor,ieşi la o plimbare prin parc,timp de 10-20 de minute. După câteva zile,poţi trece şi la alergări uşoare. Iar dimineaţa,în drum spre serviciu,încearcă să pleci mai devreme de acasă şi să mergi pe jos câteva staţii de autobuz.

Gândurile negative fură din viaţă

Să pui întotdeauna răul în faţă şi să nu vezi decât partea goală a paharului:sunt cele mai bune dovezi de pesimism. Dacă te regăseşti în această descriere,înseamnă că ai toate şansele să-ţi îmbolnăveşti sufletul încet,dar sigur.

Persoanele pesimiste sunt mai depresive şi lpsa poftei de viaţă le poate face să cadă mult mai ulor pradă unor afecţiuni. Totodată,o persoană pesimistă este nesigură pe ea,de aceea are toate şansele de a trece pe lângă multe reuşite. Iar eşecurile contribuie la o îmbătrânire înainte de vreme.

Ce este de făcut:

Persoanele care au o atitudine negativă asupra vieţii trebuie să-şi schimbe modul de a gândi,pentru a-şi păstra echilibrul psihic şi sănătatea trupului. Aşa că încearcă să râzi mai mult. Şi să te accepţi cu micile defecte şi insuccese,căci a greşi este omeneşte!Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg