Obiceiurile din timpul serii aduc kilograme în plus

1 82416 original jpg jpeg

Sigur îţi sunt cunoscute regulile de bază, conform cărora trebuie să ai o alimentaţie echilibrată, un somn odihnitor şi multă mişcare. Dacă le respecţi pe acestea, îţi vei menţine greutatea fără probleme. Însă, ce se întâmplă cu rutina din fiecare seară? Există o serie de obiceiuri care, seara, înainte de culcare, reprezintă un real pericol pentru silueta ta. Care sunt acestea?

1.Cafeaua

Deşi cafeaua are efectele ei pozitive în timpul zilei, trebuie menţionat faptul că seara trebuie evitată această băutură. Cafeaua poate activa metabolismul în timpul nopţii, ceea ce aduce cu sine îngrăşarea. Încearcă să o înlocuieşti cu ceaiurile favorite. De preferat, ceai de tei sau ceai de mentă.

2.Somn insuficient

Faptul că nu dormi suficiente ore noaptea, aduce cu sine încetinirea metabolismului, ceea ce duce la acumularea de kilograme. Încearcă să dormi cel puţin 7-8 ore pe noapte şi evită să stai până târziu, dacă nu ai niciun motiv important ca să faci acest lucru. Cel mai sănătos somn începe de la ora 10 seara.

3.Folosirea telefonului

Atunci când stingi lumina, trebuie să renunţi complet la telefon. De ce? Pentru că, adevărata odihnă înseamnă să te detaşezi de tot ce te-ar putea distrage, să te relaxezi complet şi astfel, vine şi starea de somnolentă. Oboseala resimţită după o noapte de somn poate duce la insomnie şi la kilograme în plus. Încearcă să laşi telefonul cât mai departe de noptieră şi să înveţi să te bucuri de linişte.

Obiceiurile pe care le ai seara influenţează în mod clar organismul şi modul în care acesta funcţionează. Somnul este la fel de important ca alimentaţia şi sportul. Toate sunt în tandem şi formează o echipă.Recente