Petreci mult timp în faţa calculatorului? Iată la ce te expui!

1 70251 original jpg jpeg

Persoanele care petrec mult timp în faţa ecranelor şi nu ies afară să se recreeze, au un risc mai mare de a suferi de miopie, spre deosebire de cei care au activităţi în exterior, potrivit unui studiu recent.

Însă,cercetătorii australieni sunt de părere că afecţiunea oculară poate fi prevenită,dacă persoana respectivă se expune mai mult la lumină.

Dopamina,un neurotransmiţător de la nivelul sistemului nervos,poate stopa apariţia miopiei,deoarece secreţia acestuia este stimulată de lumina soarelui.

Oamenii de ştiinţă subliniază că cititul şi timpul petrecut la calculator sau televizor nu determină neapărat un risc suplimentar de miopie. Ceea ce contează cu adevărat este timpul petrecut afară.

Astfel,persoanele care petrec între două şi trei ore pe zi afară nu vor avea “probabil” această problemă,apreciază autorul studiului.

“Sunt persoane care stau foarte mult în faţa calculatorului,dar care merg şi afară să se relaxeze şi care nu au în general nicio problemă. Riscă cel mai tare cei care stau mult în faţa ecranului şi nu ies deloc afară.”,adaugă cercetătorul.

Miopia este o boală oculară datorată alungirii excesive a globului ocular,persoanele mioape neputând distinge clar obiecte situate la distanţă.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg