Plante benefice pentru a renunţa la fumat

1 69893 original jpg jpeg

Ai nevoie de multă voinţă pentru a renunţa la nocivele ţigări. Bineînţeles, există medicamente care te vor ajuta să combaţi acest viciu, însă de ce ai apela la ele când în natură găseşi aliaţi în lupta împotriva ţigărilor?

După o perioadă lungă în care ai utilizat zilnic nicotină,organismul tău devine dependent de această substanţă. Aşadar,în momentul în care vei renunţa la ea,organismul se va confrunta cu sevrajul nicotinic,care se manifestă printr-o nevoie permanentă de a fuma,despresie,frustrare,nervozitate,creşterea apetitului şi insomnie. Anumite plante însă pot diminua aceste simptome,făcând renunţarea mai uşoară.

 Lobelia 

Este o floare mov,viu colorată,supranumită şi tabacul indian. Aceasta este utilă atât dependenţilor de droguri,cât şi celor de nicotină,deoarece scade nivelul de dopamină,o substanţă care transmite informaţii către neuroni. Astfel,la creier va ajunge mai greu dorinţa de a fuma şi în consecinţă nevoia de ţigări va scădea. Lobelia poate fi folosită sub formă de tincturi,flori uscate sau extract. Singura menţiune este că utilizarea ei trebuie făcută sub supravegherea doctorului deoarece poate cauza probleme respiratorii.

Citeşte şi:

Dieta pentru fumători

Cât de periculos este fumatul în sarcină

Cum nervozitatea şi depresia sunt două simptome comune în timpul sevrajului nicotic,rădăcina de valeriană are efecte calmante. Astfel,2 căni cu ceai de valeriană pe zi te vor ajuta să combaţi simtomele neplăcute şi să te bucuri de o noapte cu un somn liniştit. Tratamentul cu tinctură de valeriană nu trebuie urmat mai mult de şase săptămâni la rând deoarece poate cauza vedere înceţoşată,dureri de cap,şi palpitaţii.

Menta

Această plantă aromatică conţine mentol care poate diminua nevoia de nicotină. Un studiu realizat la Universitatea din Wheeling a evidenţiat faptul că persoanele care folosesc inhalatoare ce conţin extract de mentă pot renunţa mai uşor la ţigări. În acelaşi timp menta diminează probleme digestive care ar putea apărea în urma renunţării la fumat. Poate fi folosită sub formă de ceai sau,mai simplu,poţi mesteca frunze proaspete de mentă.Recente

jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg