Plante benefice pentru a renunţa la fumat

1 69893 original jpg jpeg

Ai nevoie de multă voinţă pentru a renunţa la nocivele ţigări. Bineînţeles, există medicamente care te vor ajuta să combaţi acest viciu, însă de ce ai apela la ele când în natură găseşi aliaţi în lupta împotriva ţigărilor?

După o perioadă lungă în care ai utilizat zilnic nicotină,organismul tău devine dependent de această substanţă. Aşadar,în momentul în care vei renunţa la ea,organismul se va confrunta cu sevrajul nicotinic,care se manifestă printr-o nevoie permanentă de a fuma,despresie,frustrare,nervozitate,creşterea apetitului şi insomnie. Anumite plante însă pot diminua aceste simptome,făcând renunţarea mai uşoară.

 Lobelia 

Este o floare mov,viu colorată,supranumită şi tabacul indian. Aceasta este utilă atât dependenţilor de droguri,cât şi celor de nicotină,deoarece scade nivelul de dopamină,o substanţă care transmite informaţii către neuroni. Astfel,la creier va ajunge mai greu dorinţa de a fuma şi în consecinţă nevoia de ţigări va scădea. Lobelia poate fi folosită sub formă de tincturi,flori uscate sau extract. Singura menţiune este că utilizarea ei trebuie făcută sub supravegherea doctorului deoarece poate cauza probleme respiratorii.

Citeşte şi:

Dieta pentru fumători

Cât de periculos este fumatul în sarcină

Cum nervozitatea şi depresia sunt două simptome comune în timpul sevrajului nicotic,rădăcina de valeriană are efecte calmante. Astfel,2 căni cu ceai de valeriană pe zi te vor ajuta să combaţi simtomele neplăcute şi să te bucuri de o noapte cu un somn liniştit. Tratamentul cu tinctură de valeriană nu trebuie urmat mai mult de şase săptămâni la rând deoarece poate cauza vedere înceţoşată,dureri de cap,şi palpitaţii.

Menta

Această plantă aromatică conţine mentol care poate diminua nevoia de nicotină. Un studiu realizat la Universitatea din Wheeling a evidenţiat faptul că persoanele care folosesc inhalatoare ce conţin extract de mentă pot renunţa mai uşor la ţigări. În acelaşi timp menta diminează probleme digestive care ar putea apărea în urma renunţării la fumat. Poate fi folosită sub formă de ceai sau,mai simplu,poţi mesteca frunze proaspete de mentă.Recente

prieteni   shutterstock 2030231144   crop jpg
LIVE ora 1300 jpg
1 telefon jpg jpeg
Test de personalitate   Lungimea degetului mic   Captura Youtube jpg
Barbat jpg
Creveti mantis jpg
sindromul impostorul shutterstock 2146571189 jpg
Clark 1 jpg
cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
Kanji jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg
Paste   shutterstock 1896795169 jpg