Postul, ocazia perfectă pentru o cură de detoxifiere?

1 82829 original jpg jpeg

Postul Sfintei Maria a început la 1 august şi ţine până pe 14 august, timp în care creştinii trebuie să se abţină de la mai multe produse alimentare, printre care se numără cele preparate din carne, ouă, brânză şi lapte. O ocazie bună pentru detoxifierea organismului.

Spre deosebire de celelalte trei posturi importante din an, postul Adormirii Maicii Domnului este considerat mai aspru, pentru că în fiecare luni, miercuri şi vineri, până la orele 15:00 se recomandă ajunare, iar mai apoi se poate consuma doar mâncare uscatăt, în timp ce în zilele de marţi şi joi ar trebui să se consume mâncare fără ulei. 

Un sfat primit de la călugări, dar şi sfinţii părinţi este acela ca noi, oamenii, să facem din rugăciune mâncare pentru vremea postului şi vom observa cât de hrănitoare şi de ieftină este adevărata mâncare de post, notează calendarulortodox.ro.

Postul, ocazia perfectă pentru o cură de detoxifiere?

Medicii spun că acest post de două săptămâni poate fi ocazia perfectă pentru o cură de detoxifiere. Pentru a nu vă pune sănătatea în pericol trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi.

În primul rând, nu trebuie să vă infometaţi. Mizaţi pe fructele şi legumele de sezon, alegeţi supe şi salate, dar nu uitaţi nici de seminţe. Acestea sunt extrem de importante pentru digestie. În acest fel, nu vă curăţaţi doar pielea şi sistemul digestiv, ci veţi reuşi să daţi jos şi câteva kilograme. Totodată, dacă urmăm postul ca la carte, vom avea un nivel energetic mult mai ridicat, susţin specialiştii. 

Din meniu nu trebuie să lipsească: alimentele cu nivel ridicat de proteine, cum ar fi ciupercile şi leguminoasele (fasole, mazăre, linte, hrişcă), carbohidraţii din orez şi cereale integrale. 

Supele sau ciorbele de legume sunt recomandate, iar la felul doi orez sau cartofi la cuptor cu salată, ori vinete sau zacuscă. Cât despre cină, poţi să consumi paste (din cereale integrale) cu suc de roşii, ori salate de legume sau fructe.

Există o sumedenie de combinaţii alimentare care îţi oferă necesarul zilnic de calorii şi care nu te fac să simţi că ţii un regim drastic şi nici măcar că ţii post. Evită, în această perioadă, consumul de biscuiţi, fursecuri, produse de panificaţie sau patiserie! Ele aduc un raport mare de calorii goale şi grăsimi. În schimb, dacă tot e sezonul fructelor gustoase, încearcă să le consumi din abundenţă!Recente