Profită de aceste alimente acum! S-ar putea să dispară în viitor din cauza schimbărilor climatice

1 hands 2430200 1280 jpg jpeg

Pe măsură ce temperaturile cresc şi fenomenele climatice extreme devin tot mai prezente, fermierii sunt îngrijoraţi în privinţa viitorului unor alimente foarte căutate.

Unele alimente pe care le preferăm este posibil să dispară sau să devină mai scumpe. Astăzi, este ceva obişnuit să te relaxezi cu o ceaşcă de ceai în faţă, dar, în viitorul apropiat, va trebui să căutăm alte metode de relaxare. Producţia de ceai verde va fi puternic afectată de schimbările climatice în cazul în care nu se iau măsuri preventive. Plantele devin tot mai vulnerabile la insecte, iar frunzele de ceai de calitate inferioară sunt doar o parte a problemelor cu care se vor confrunta producătorii. Nu doar ceaiul verde ne va lipsi peste ani, ci şi alte alimente care ne plac.

Cafea

Dacă îşi vine greu să-ţi imaginezi începutul zilei fără o ceaşcă de cafea, vei fi nevoit să găseşti alte surse de revigorare şi energizare în viitor. Marile companii din industria cafelei cunosc riscurile pe care le provoacă încălzirea globală. Aproximativ 50% din producţia de cafea este în pericol de a fi redusă până în anul 2050. Oamenii se vor confrunta cu probleme precum modificarea aromelor preferate, creşterea preţurilor şi lipsa aprovizionării.

Ciocolată

Un aliment preferat de o lume întreagă riscă să dispară. Arborii de cacao nu sunt afectaţi de temperaturi ridicate, dar necesită precipitaţii abundente şi umiditate ridicată. Fenomenele climatice extreme şi seceta vor avea un impact negativ asupra producţiei de cacao şi pot reduce cu un milion de tone pe an.

Miere

Schimbările climatice pun în pericol şi viaţa albinelor. Există mai multe motive pentru care albinele au fost afectate, iar încălzirea globală se numără printre ele. Creşterea nivelului de dioxid de carbon duce la reducerea proteinelor din polen, principala sursă de hrană a albinelor. În cel mai rău caz, această problemă poate duce la moartea lor, deoarece nu vor reuşi să obţină suficientă hrană.

Orez

Şi culturile de orez sunt ameninţate de schimbările climatice. Se pot reduce cu până la 40%. De asemenea, orezul poate deveni mai puţin hrănitor din cauza creşterii concentraţiei de dioxid de carbon din atmosferă. Cei care au o alimentaţie bazată pe orez, cum sunt popoarele asiatice vor fi nevoiţi să găsească modalităţi de a evita problemele care le-ar putea pune în pericol sănătatea.

Anumite fructe

Piersicile, caisele, cireşele, chiar şi merele este posibil să devină o raritate în viitor. Va fi nevoie să le înlocuim cu fructe sau legume care sunt capabile să reziste încălzirii globale. Iernile pot deveni prea blânde pentru producţia de mere. Pe de altă parte, daunele produse de căldură şi arsuri solare pot afecta pomii fructiferi în alte luni. Prin urmare, producătorii se vor confrunta cu o reducere a cantităţii şi calităţii fructelor.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg