Remedii vechi care pot vindeca mintea şi corpul

1 67558 original jpg jpeg

Organismul şi creierul trebuie să conlucreze armonios pentru o sănătate de fier. Din fericire, multe remedii vechi de mii de ani pot ajuta la reechilibrarea nivelului de energie.

Ştiai că multe probleme de sănătate apar din cauza acidităţii mari din corp? Aciditatea cauzează inflamaţie,care determină ca nivelul de cortizol să crească,rezultând într-o serie de afecţiuni.

Adaugă nucşoară în cafea

Consumul excesiv de cafeaduce la creşterea acidităţii în organism. Pentru a ţine la distanţă aceste efecte,adaugă o jumătate de linguriţă de praf de nucşoară la fiecare ceaşcă de cafea. Dacă vrei să-ţi alcalinizezi în continuare corpul,bea multă apă dacă alegi să bei cafea dimineaţa;acest lucru va contribui la menţinerea acidităţii la un  nivel scăzut,în timp ce,de asemenea,te ajută să fii mereu hidratată.

Alimente alcaline

O dietă alcalină va face minuni pentru minte,trup şi suflet. Nivelul pH-ul corpului nostru este în mod natural undeva între 7,30 şi 7,45,astfel consumul de alimente care se potrivesc cu acest nivel de pH te va face să te simţi foarte bine. Fructele crude,legumele,nucile,seminţele sunt alimentele optime pentru organism. Consumul excesiv de carne,lactate,alimente procesate,zahăr rafinat şi de alcool poate da peste cap nivelul pH-ului corpului,situaţie ce poate declanşa apariţia unor afecţiuni.

Elimină toxinele din organism cu ulei

Clătirea gurii cu ulei oferă multe avantaje pentru sănătate,inclusiv protecţie împotriva gingivitei şi a microorganismelor care provoacă respiraţia urât mirositoare. Această practică veche datează de 3000 de ani şi,pur şi simplu,implică clătirea gurii cu o lingură de ulei de nucă de cocos,de susan,de floarea soarelui 20 de minute. La final,se scuipă. Enzimele din ulei va elimina toxinele şi aciditatea din organism,reducând inflamaţia. Vei observa,de asemenea,că dinţii tăi vor fi mai albi,pielea mai curată şi gingiile puternice.

Utilizează turmeric la gătit

Turmericula fost folosit din vremuri străvechi pentru o varietate de probleme de sănătate,inclusiv artrită,arsuri la stomac,dureri de stomac,diaree,gaze,balonare,dureri de cap,bronşită,depresie,cancer,Alzheimer. Poate fi folosit la gătit ori pus în ceai.