România, codaşă la nivel european în tratarea hepatitei

1 67791 original jpg jpeg

Deşi 2 milioane de români sunt bolnavi de hepatită cronică, modalităţile de prevenţie, depistare şi tratare sunt lacunare în ţara noastră. Dovadă stau cifrele din Indexul European de Performanţă în Tratarea Hepatitei.

Conform Indexului,care a fost elaborat de institutul suedez de cercetare Health Consumer Powerhouse şi care ne plasează pe locul 25 din cele 30 de ţări europene luate în calcul,sugarii români sunt vaccinaţi în mod curent împotriva bolii. Lucru îmbucurător până la acest punct,însă problemele se complică deoarece nu există o vaccinare sistematizată a unor grupuri de risc,cum sunt cele din sfera prostituţiei sau a consumului de droguri.

O altă cauză pentru punctajul scăzut al ţării noastre în legătură cu acest top,606 dintr-un maxim posibil de 1.000,este că vaccinurile trebuie plătite în totalitate de pacienţi deoarece nu sunt susţinute financiar prin programe publice. În plus, medicamentele de ultimă generaţie nu sunt disponibile pe piaţă şi nici nu sunt subvenţionate de sistemul de sănătate.

„Este timpul să considerăm hepatita ca pe o problemă de sănătate publică,dar nu doar la nivel declarativ,ci prin acţiuni concrete,cu rezultate pe termen lung”,a declarat Marinela Debu,preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO).

La nivel european,doar o mică parte dintre pacienţi este la curent cu această afecţiune şi poate căuta tratament. Hepatita nedescoperită conduce la afecţiuni secundare ale ficatului şi la cancer,ceea ce pune în pericol funcţiile vitale.Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg