S-a aflat legătura selfie-urilor cu fericirea!

1 71232 original jpg jpeg

Când nu studiază tratamente-minune care combat cancerul, oamenii de ştiinţă analizează probleme actuale, cum ar fi dependenţa de selfie-uri. Ce au descoperit, o să vă placă, mai ales celor care adoră să-şi imortalizeze stările şi frumuseţea.

Înainte să-ţi spun la ce concluzii au ajuns cercetătorii şi cum,te mai las câteva secunde să-ţi faci un selfie. Nu de alta,dar potrivit ştiinţei te aduce mai aproape cu o pozăde fericire.

Studiul publicat în „Psihologia Bunăstării“ sugerează că cei care îşi fac des fotografii se bucură de o dispoziţie mai bună cu fiecare cadru făcut.

Pentru a ajunge la această constatare,oamenii de ştiinţă au rugat 41 de tineri să descarce o aplicaţie pe telefon şi timp de o lună să-şi imortalizeze cu ajutorul ei portretele în diferite dispoziţii. Aceştia au fost împărţiţi în 3 grupe.

Prima grup[a trebuit să-şi facă selfie-uri cu zâmbete,a doua grupă de tineri a pozat lucruri care le dădeau o stare de bine,iar cea din urmă grupă a primit solicitarea de a fotografia lucruri care îi fac pe alţii fericiţii.

La finalul lunii,cercetătorii au tras linie şi au ajuns la concluzia că toate cele trei categorii de persoane au experimentat sentimente de fericire.

Din rezultatele studiului a ieşit la iveală că,în timp,s-au produs modificări pozitive ale zâmbetului la cei care şi-au făcut selfie-uri. Acelaşi efect benefic s-a produs şi la celelalte grupe,adică le-a îmbunătăţit dispoziţia prin faptul că au imortalizat lucruri care le-a făcut plăcere,le-a schimbat în bine starea de spirit.

Unul dintre participanţii la studiu a declarat că,cu fiecare zi de făcut fotografii,se simţea mai bine cu sine. Dacă te simţi bine cu tine,un selfie este cea mai potrivită alegere ca să imortalizezi acest sentiment.