S-a aflat legătura selfie-urilor cu fericirea!

1 71232 original jpg jpeg

Când nu studiază tratamente-minune care combat cancerul, oamenii de ştiinţă analizează probleme actuale, cum ar fi dependenţa de selfie-uri. Ce au descoperit, o să vă placă, mai ales celor care adoră să-şi imortalizeze stările şi frumuseţea.

Înainte să-ţi spun la ce concluzii au ajuns cercetătorii şi cum,te mai las câteva secunde să-ţi faci un selfie. Nu de alta,dar potrivit ştiinţei te aduce mai aproape cu o pozăde fericire.

Studiul publicat în „Psihologia Bunăstării“ sugerează că cei care îşi fac des fotografii se bucură de o dispoziţie mai bună cu fiecare cadru făcut.

Pentru a ajunge la această constatare,oamenii de ştiinţă au rugat 41 de tineri să descarce o aplicaţie pe telefon şi timp de o lună să-şi imortalizeze cu ajutorul ei portretele în diferite dispoziţii. Aceştia au fost împărţiţi în 3 grupe.

Prima grup[a trebuit să-şi facă selfie-uri cu zâmbete,a doua grupă de tineri a pozat lucruri care le dădeau o stare de bine,iar cea din urmă grupă a primit solicitarea de a fotografia lucruri care îi fac pe alţii fericiţii.

La finalul lunii,cercetătorii au tras linie şi au ajuns la concluzia că toate cele trei categorii de persoane au experimentat sentimente de fericire.

Din rezultatele studiului a ieşit la iveală că,în timp,s-au produs modificări pozitive ale zâmbetului la cei care şi-au făcut selfie-uri. Acelaşi efect benefic s-a produs şi la celelalte grupe,adică le-a îmbunătăţit dispoziţia prin faptul că au imortalizat lucruri care le-a făcut plăcere,le-a schimbat în bine starea de spirit.

Unul dintre participanţii la studiu a declarat că,cu fiecare zi de făcut fotografii,se simţea mai bine cu sine. Dacă te simţi bine cu tine,un selfie este cea mai potrivită alegere ca să imortalizezi acest sentiment.



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg