Secretele unui picnic reuşit
Vrei să evadezi la sfârşitul săptămânii în natură, la iarbă verde şi aer curat? Iată ce trebuie să nu-ţi lipsească din „trusoul” de picnic!
O zi petrecută în natură îţi încarcă bateriile,te încarcă cu energie pozitivă şi te ajută să fii mai eficient în săptămâna următoare la serviciu.
Ce iei cu tine
Pentru cei mai romantici,recomandăm coşuleţul de picnic,în care trebuie să ai,pe lângă farfurii,tacâmuri şi pahare de unică folosinţă,şerveţele umede şi,neapărat,saci de gunoi. Există şi rucsacuri dotate cu tot ce ai nevoie.
Lada frigorifică
Este absolut necesară pentru păstrarea alimentelor şi mai ales pentru sănătatea noastră.
Pericolul toxiinfecţiilor alimentare este mult mai mare vara,când alimentele se alterează rapid.
Lăzile frigorifice sunt ca un mini-frigider,păstrează mâncarea dacă pastilele de răcire sunt în stare bună şi au fost răcite corespunzător. Împachetează alimentele şi băuturile care trebuie să stea la rece chiar înainte de plecare.
Carnea crudă se aşază pe fundul lăzii,unde temperatura este mai scăzută. Pe drum,lada se pune în maşină,nu în portbagaj. La picnic,lada trebuie să stea la umbră sau puţin îngropată în pământ/nisip.
Pătura de picnic
Dacă te gândeşti că poţi lua orice pătură din casă ca să stai pe iarbă,te înşeli. În primul rând,nu este igienic. În al doilea rând,printr-o pătură obişnuită pătrunde umezeala.
De aceea,este recomandat să achiziţionezi una specială,căptuşită pe dos cu material plastic,care nu permite infiltrarea umezelii. Se poate spăla la 30 de grade şi este foarte practică.
Ce poţi mânca
Cele mai bune sunt legumele crude,brânzeturile uscate sau afumate,brânza topită,biscuiţii şi prăjiturile uscate,fără creme.
Salatele de crudităţi şi sandviciurile sunt foarte bune. Dacă prepari grătar,nu lăsa focul nesupravegheat şi nu pleca până nu te-ai asigurat că ai stins bine jarul.