Sfaturi în bucătărie – cum găteşti uşor şi corect

1 66556 original jpg jpeg

A găti este o experienţă complexă, care implică şi atenţie, imaginaţie, spirit practic, dar şi ordine. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta de fiecare dată!

Studiază cu atenţie reţeta pe care ai ales-o,chiar înainte să începi să găteşti. Sigur,procesul de gătire este unul intuitiv,dar dacă un anumit concept nu-ţi este clar sau nu ai un instrument pe care reţeta îl solicită,s-ar putea să te înhami la ceva sortit eşecului.

Pune totul la punct. Înainte de a te apuca să găteşti propriu-zis,pregăteşte-ţi toate ingredientele,spală-le,curăţă-le şi taie-le în modul indicat. Ai grijă să ai untul sau uleiul la temperatura camerei,brânza dată pe răzătoare... În acest fel,eviţi arderea pe aragaz a unor ingrediente,în timp ce tu te chinuieşti să le „faci” gata pe restul.  

Citeşte şi:

Trucuri ca să ai o bucătărie spaţioasă

Ponturi să ai o bucătărie ca un boboc

Cuţitele. Sunt cheia reuşitei! Foloseşte,fără excepţie,unul care taie impecabil,cu lama mereu ascuţită. Chiar dacă nu ştii să-l mânuieşti foarte bine,fiind ascuţit,va „duce” el pentru tine greul.  

Resuscitează legumele care s-au înmuiat,cum ar fi morcovii,cartofii,sparanghelul şi ţelina prin punerea lor într-un bol cu apă îngheţată şi punând-l la rece timp de 45 de minute.

Dacă vrei să căleşti atât ceapa,cât şi usturoiul,nu le pune niciodată împreună în tigaie,pentru că usturoiul nu are nevoie de un timp îndelungat de preparare,ca ceapa. Adaugă ceapa prima şi după ce ai călit-o suficient,pune şi usturoiul.

În cazul în care roşiile sunt prea acide pentru tine,adăuga nişte rondele de morcov în sos sau în alte preparate pe bază de roşii. Morcovul va reduce din acid,fără să compromită aroma.

Urăşti să cureţi răzătoarea după ce ai dat pe ea caşcaval? Pulverizează un pic de ulei vegetal sau un spray de gătit pe răzătoare înainte de a rade brânza sau caşcavalul. În acest fel,îndepărtarea resturilor va fi floare la ureche!

Nu arunca resturile de brânză sau parmezan. Le poţi adăuga în supe şi sosuri pentru a le intensifica aroma.

Pentru a intensifica aroma ierburilor uscate,zdrobeşte-le şi înmoaie-le în apă fierbinte timp de câteva secunde,înainte de a le folosi.

Sărează apa în care urmează să fierbi pastele. Întotdeauna! Adaugă 1-2 linguri la litrul de apă, pentru că sarea nu va fi absorbită de paste,şi deci,nu va fi o ameninţare pentru sănătatea ta.  

Pentru sosuri de paste gustoase,pune deoparte din apa în care le-ai fiert,cam o cană mică. Atunci când amesteci pastele împreună cu sosul,adaugă din când în când şi câte un pic de apă. 



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg