Sfaturi în bucătărie – cum găteşti uşor şi corect

1 66556 original jpg jpeg

A găti este o experienţă complexă, care implică şi atenţie, imaginaţie, spirit practic, dar şi ordine. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta de fiecare dată!

Studiază cu atenţie reţeta pe care ai ales-o,chiar înainte să începi să găteşti. Sigur,procesul de gătire este unul intuitiv,dar dacă un anumit concept nu-ţi este clar sau nu ai un instrument pe care reţeta îl solicită,s-ar putea să te înhami la ceva sortit eşecului.

Pune totul la punct. Înainte de a te apuca să găteşti propriu-zis,pregăteşte-ţi toate ingredientele,spală-le,curăţă-le şi taie-le în modul indicat. Ai grijă să ai untul sau uleiul la temperatura camerei,brânza dată pe răzătoare... În acest fel,eviţi arderea pe aragaz a unor ingrediente,în timp ce tu te chinuieşti să le „faci” gata pe restul.  

Citeşte şi:

Trucuri ca să ai o bucătărie spaţioasă

Ponturi să ai o bucătărie ca un boboc

Cuţitele. Sunt cheia reuşitei! Foloseşte,fără excepţie,unul care taie impecabil,cu lama mereu ascuţită. Chiar dacă nu ştii să-l mânuieşti foarte bine,fiind ascuţit,va „duce” el pentru tine greul.  

Resuscitează legumele care s-au înmuiat,cum ar fi morcovii,cartofii,sparanghelul şi ţelina prin punerea lor într-un bol cu apă îngheţată şi punând-l la rece timp de 45 de minute.

Dacă vrei să căleşti atât ceapa,cât şi usturoiul,nu le pune niciodată împreună în tigaie,pentru că usturoiul nu are nevoie de un timp îndelungat de preparare,ca ceapa. Adaugă ceapa prima şi după ce ai călit-o suficient,pune şi usturoiul.

În cazul în care roşiile sunt prea acide pentru tine,adăuga nişte rondele de morcov în sos sau în alte preparate pe bază de roşii. Morcovul va reduce din acid,fără să compromită aroma.

Urăşti să cureţi răzătoarea după ce ai dat pe ea caşcaval? Pulverizează un pic de ulei vegetal sau un spray de gătit pe răzătoare înainte de a rade brânza sau caşcavalul. În acest fel,îndepărtarea resturilor va fi floare la ureche!

Nu arunca resturile de brânză sau parmezan. Le poţi adăuga în supe şi sosuri pentru a le intensifica aroma.

Pentru a intensifica aroma ierburilor uscate,zdrobeşte-le şi înmoaie-le în apă fierbinte timp de câteva secunde,înainte de a le folosi.

Sărează apa în care urmează să fierbi pastele. Întotdeauna! Adaugă 1-2 linguri la litrul de apă, pentru că sarea nu va fi absorbită de paste,şi deci,nu va fi o ameninţare pentru sănătatea ta.  

Pentru sosuri de paste gustoase,pune deoparte din apa în care le-ai fiert,cam o cană mică. Atunci când amesteci pastele împreună cu sosul,adaugă din când în când şi câte un pic de apă. 



Recente

dobanda pentru fonduri neinvestite 2261412661 jpg
6lIYr2i   Imgur jpg
5 semne ca stii pe cineva dintr o viata anterioara  Sursa foto shutterstock 2224636905 jpg
R2TSAT1   Imgur jpg
independenta financiara jpg
Podcasturile, pe primul loc jpg
credinte limitative   Imgur png
shutterstock 306995825 jpg
Test culoarea parului dezvaluie profesia potrivita  Sursa foto shutterstock 2165133035 jpg
Ce spune despre tine linia inimii curbata sau dreapta  Sursa foto shutterstock 2334122835 jpg
shutterstock 2060770343 jpg
shutterstock 2037557141 jpg
Iluzie optica  Ce vezi prima oara  Sursa foto shutterstock 2390418843 jpg
shutterstock 1859379745 jpg
Top 3 achizitii inteligente pentru noul an universitar jpg
maria mica jpg
shutterstock 2311427679 jpg
shutterstock 2440215025 jpg
shutterstock 2258495099 jpg
shutterstock 1282948723 jpg