Sfaturi pentru a-ţi menţine sănătatea ficatului

1 63228 original jpg jpeg

Este o mică uzină ce filtrează continuu toxinele din organismul nostru. De aceea este foarte important să menţinem sănătatea ficatului. Iată ce alimente joacă un rol decisiv în acest proces.

Bolile ficatului sunt „tăcute" şi pot fi depistate doar în urma unor analize şi investigaţii medicale. De aceea, prevenţia este foarte importantă, pentru că, deseori, afecţiunile hepatice se depistează când deja s-au instalat. Primele simptome - oboseală, greaţă, disconfort abdominal şi, rar, icter - sunt dificil de asociat cu boala şi avem tendinţa să le punem pe seama stresului cotidian.Mic dejun ideal„Pentru sănătatea ficatului este ideal să bem sucuri de legume la micul dejun. Acestea constituie o sursă de vitamine şi minerale, nu îngreunează digestia şi regenerează organismul, implicit şi ficatul. Cea mai eficientă combinaţie este cea din suc de ridiche, morcov, păstârnac şi pătrunjel",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.Supa de varză are rol protectorLa prânz,pentru protejarea ficatului,puteţi mânca o supă-cremă din varză albă. Adăugaţi morcov,pătrunjel,ţelină şi multe verdeţuri:leuştean,pătrunjel şi mărar. Pentru felul doi puteţi opta pentru spanac simplu,cu usturoi,sau spanac cu ciuperci.

Află de AICI care sunt bolile care afectează ficatul!



Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg