Sinuzita. Un serial cu episoade de sezon

1 51512 original jpg jpeg

Durerile de cap şi alte simptome supărătoare care persistă după o răceală banală pot fi semn că ai sinuzită. Ce faci în acest caz? Iată câteva informaţii utile!

Sinuzita este infecţia sau inflamaţia sinusurilor.

De obicei,boala este precedată de o răceală netratată corespunzător,precum şi de o alergie sau de o iritaţie produsă de substanţele din aer.

De asemenea,o altă cauză frecventă a bolii o reprezintă infecţiile dentare netratate sau incorect tratate.

Simptome înşelătoare

Strănuţi,tuşeşti,îţi curge nasul,iar medicamentele pe care le iei pentru a trata „răceala” ori „rinita alergică” nu funcţionează?

Este posibil să te confrunţi cu o sinuzită. 

Mulţi dintre noi confundăm aceste afecţiuni,mai ales că semnele incipiente ale sinuzitei se manifestă asemenea simptomelor răcelii după o perioadă de cinci până la şapte zile.

Cum se manifestă

Atunci când ai sinuzită,mucoasa sinusului se inflamează. Acest fapt duce inevitabil la blocarea căilor de comunicare dintre sinusurile res­pective şi cavitatea nazală.

Există două faze ale bolii. Prima dintre ele,sinuzita acută,se manifestă prin dureri de cap,nas înfundat,ameţeli sau febră,iar sinuzita cronică are ca manifestări dispariţia mirosului,suprainfectarea căilor nazale,apariţia răguşelii,a senzaţiei de urechi înfundate şi a respiraţiei urât mirositoare.

Cum se tratează

Sinuzita acută se tratează cu picături descongestionante nazale şi cu mucolitice,care fluidizează secreţiile şi le fac mai uşor de eliminat.

Durerea mai poate fi calmată cu paracetamol şi cu Nurofen răceală şi gripă,care scad febra,reduc inflamaţia şi descongestionează sinusurile şi căile respiratorii superioare.

Dacă ai mai multe episoade de febră,simţi o greutate pe frunte şi nu vezi nicio ameliorare a bolii,mergi la medic pentru un tratament mai puternic.

În cazul în care sinuzitele nu sunt tratate corect,pot povoca multe complicaţii şi boli ca astmul bronşic şi traheitele.

Aşa previi complicaţiile!

-Igiena mâinilor este importantă şi în sinuzită,pentru a distruge bacteriile sau ciupercile luate din locurile aglomerate.

-Evită să mergi în locurile în care se fumează,deoarece fumul de ţigară îţi irită şi-ţi sensibilizează sinusurile.

-Nu-ţi administra picături nazale mai mult de trei zile. Acestea îţi fragilizează mucoasa nazală,făcând-o mai sensibilă la microbi.

-Consumă cât mai multe alimente care-ţi întăresc sistemul imunitar:cătină,citrice,varză.Recente

Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg