Soiuri de fasole

1 79749 original jpg jpeg

Bogată în vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi, fasolea este şi o sursă excelentă de proteine, care poate înlocui din punct de vedere nutriţional carnea. Aliment complex, se găseşte într-o varietate de mărimi, forme şi gusturi.

Fasolea albă

Unul dintre cele mai întâlnite soiuri de fasole la noi, are un conţinut ridicat de magneziu şi potasiu şi un gust aromat, cu o textură untoasă. Se înmoaie într-un timp mai scurt decât celelalte, fiind ideală în prepararea reţetelor rapid. Fasolea albă are un indice glicemic scăzut, împiedicând depunerea depozitelor de grăsime în corp. Stimulează digestia, o cană de fasole oferind 77% din necesarul zilnic de fibre.

Fasolea neagră

Este cea mai bogată în antioxidanţi dintre toate soiurile de fasole, protejând organismul împotriva radicalilor liberi. Menţine sănătatea inimii şi a creierului şi echilibrează nivelul zahărului din sânge. Fasolea neagră este recomandată şi în diete, ajutând la menţinerea unei greutăţi corporale normale. O sută de grame de fasole furnizează 64% din cantitatea necesară de fibre şi 42% din necesarul de proteine.

Fasolea roşie

Stimulează atenţia şi memoria datorită conţinutului de vitamina B1, de aceea e bine să o consumi în perioadele solicitante. Doar două linguriţe de fasole roşie oferă de patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală. Te ajută să previi bolile cardiovasculare şi reglează carenţele de fier.

Fasolea verde 

Împiedică absorbţia zahărului în sânge, fiind cunoscută popular şi sub denumirea de „consumator de zahăr“. Fasolea verde previne apariţia osteoporozei şi ajută la absorbţia calciului în oase. Combate astenia şi anemia, consumul ei fiind recomandat şi în perioadele de convalescenţă.

Fasolea Pinto

O recunoşti după petele mici, de obicei roşii-maronii, pe toată suprafaţa bobului. Este un tip de fasole sărac în grăsimi şi bogat în proteine şi fibre. După fierbere, aceste pete dispar, boabele căpătând o nuanţă rozalie. Originară din Mexic, are un gust mai puternic, fiind folosită îndeosebi în mâncarea picantă. O cană cu fasole fiartă conţine până la 15 grame de fibre, aproximativ 60% din doza zilnică recomandată.

Tabelul caloriilor

100 g

Fasole albă

Valoare energetică 128 Kcal

Grăsimi 0

Fibre 8,7

Fasole neagră

Valoare energetică 132 Kcal

Grăsimi 0,5

Fibre 8,7

Fasole roşie

Valoare energetică 111 Kcal

Grăsimi 0,6

Fibre 7,5

Fasole verde

Valoare energetică 31 Kcal

Grăsimi 0,1

Fibre 3,4



Recente

shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg