Soluţii practice care te ajută să reduci consumul de zahăr
Nu poţi să refuzi niciodată o prăjitură, însă ar trebui să încerci să te abţii întrucât consumul de zahăr te predispune la probleme de sănătate! Iată cum îl poţi tăia din alimentaţia ta!
Renunţă la el încetul cu încetul
Oricât de multă voinţă ai avea,îţi va fi imposibil să renunţideodată la cosumul de zahăr. Însă,dacă mănânci într-o zi un baton de ciocolată în loc de două şi renunţă să savurezi întreaga pungă de fursecuri,limitându-te la 4-5 vei reuşi. Şi linguriţele de zahăr din cafea trebuie să fie din ce în ce mai puţin şi de preferabil mai mici. Astfel vei ieş din cercul vicios prin care oricât de mult zahărai mânca,vei pofti la şi mai mult.
Combinaţii sănătoase
Adori iaurtul cu fructe sau sucurile acidulate? Nu este nevoie să renunţi complet la ele,ci să le combini cu o variantă mai sănătoasă. Aşadar,amestecă un păhărel de iaurt simplu degresat cu 2-3 linguriţe de iaurt cu fructe. La fel,poţi combina o jumătate de suc proaspăt de portocale,cu variata sa acidulată.
Consumă-l doar când ai nevoie
Păcatul tău vinovat sunt dulciurile! În acest caz renunţă la celelalte alimente care au zahăr în favoarea dulciurilor. Pâinea albă,sosurile pentru salate,cerealele de la micul dejun şi sucurile acidulate conţin cantităţi mari de zahăr. Scoate-le din dieta ta şi te vei putea bucura de prăjitura ta preferată.
Citeşte şi:
În ce alimente se ascunde zahăr din belşug
Ceai aromat
Nu-ţi place să bei ceaiul fără zahăr? Îl poţi îndulci cu o smochină uscată tăiată în bucăţele. Îi va oferi o aromă deosebită şi va înlocui cu succes zahărul.
Alege cerealele ideale pentru mic dejun
Începe ziua cu o masă sănătoasă,plină de fibre şi vitamine. Cerealele sunt cea mai bună alternativă,dar în această categorie nu intră cerealele cu ciocolată,caramel sau cu aromă de căpşuni. Acestea au un aport considerabil de zahăr,şi mult prea puţine substanţe nutritive. Poţi opta pentru fulgi de cereale cum sunt cei de ovăz,de grâu sau de orz,combinţi cu iaurt sau lapte şi fructe proaspete sau uscate.