Spune NU pielii stresate!
Stresul are multe de spus şi, pe lângă faptul că ne face să ne simţim groaznic, îşi pune amprenta şi asupra tenului nostru, cauzând mici neplăceri. Ce este de făcut?
AcneePe lângă dieta ţinută şi dereglările hormonale,specifice acelei perioade din lună,acneea poate fi cauzată şi de stres. Supraproducţia de cortizol,hormonul stresului,înlesneşte apariţia acneei,din cauza sebumului în exces şi interferează cu capacitatea organismului de a reduce inflamaţia. Pentru a calma tenul,foloseşte o cremă organică care să conţină anti-inflamatoare naturale,cum ar fi ceaiul verde şi muşeţelul,dar şi oxid de zinc,mineralul ce luptă în mod natural cu razele soarelui,reducând aspectul gras al pielii.
Piele uscată? Acest lucru poate avea de-a face cu stresul ce interferează cu capacitatea pielii de a reţine umezeala. Dacă treci printr-o perioadă mai intensă,poate că ar trebui să acorzi mai multă atenţie hidratării. Alege creme de corp cu ingrediente emoliente,precum aloe vera,acid hialuronic,unt de shea şi ulei de avocado. Acestea vor ajuta pielea să se menţină hidratată,îmbunătăţindu-i nu numai aspectul,ci şi capacitatea de a funcţiona ca un scut natural împotriva bacteriilor,agenţilor iritanţi şi toxinelor.
Stresul poate fi,de asemenea,inamicul pielii cu acel aspect tineresc,pe care şi-l doresc toate femeile. Dacă vrei să întorci ceasul în favoarea ta,atunci găseşte o modalitate de a minimiza stresul. Nivelurile crescute al altui hormon de stres,adrenalina,contractă vasele de sânge,reducând astfel fluxul de oxigen şi de substanţe nutritive de care are nevoie pielea pentru a produce colagen. Una dintre cele mai bune moduri de a restabili circulaţia este un program de exerciţii faciale care încorporează şi câteva tehnici de aerobic.
Citeşte şi: