Statul degeaba în cadă arde calorii

1 81062 original jpg jpeg

Veşti bune: cercetătorii spun că dacă stai în cadă fără să faci absolut nimic, arzi 130 de calorii şi e echivalentul a 30 de minute de mers pe jos. Nu râde! Chiar s-au făcut studii pe tema asta! Vorbim de un grup de cercetători de britanici, care a împărţit în două un grup de tipi. Pe unii i-a pus să meargă pe bicicletă timp de o oră, iar pe alţii i-au pus să stea în cadă, în apă caldă spre fierbinte, fără să facă nimic.

Cei care au făcut ciclism au ars mult mai multe calorii decât cei care au stat în cadă, dar, cu toate astea, cei care n-au făcut ab-so-lut-ni-mic au ars şi ei 130 de calorii. Cool, nu?Mai există nişte chestii foarte mişto în aceste studii.

Contrar celor ce se ştiau până acum, băile fierbinţi sunt bune şi la inimă

La 24 de ore de la testare, au fost măsurate nivelurile de zahăr din sângele participanţilor. Aşa s-a descoperit că cel mai cel mai scăzut nivel de zahăr în sânge îl aveau cei care făcuseră baie – cu 10% mai mic decât bicicliştii. La fel s-a întâmplat şi cu răspunsul antiinflamator – baia caldă spre fierbinte reduce stresul inflamator.

Fenomenul se numeşte încălzire pasivă şi cel mai cunoscut este în Finlanda, unde, după cum se ştie, sauna e ca mod de viaţă.

Un studiu făcut în Finlanda (ia uite, dragă, că şi finlandezii fac studii, nu numai cercetătorii americani şi cei britanici!) au scos în evidenţă faptul că timpul petrecut în saune ajută în bolile cardiovasculare.

Chiar dacă nu înlocuieşte o oră de exerciţiu fizic, statul degeaba în cadă e bun, totuşi, la atât de multe lucruri, că nici nu ne-am fi gândit.

Şi, în caz că nu ştiai, 8 ianuarie e Ziua Internaţională a Statului în Cadă! Să nu uiţi!Recente