Micul dejun trebuie să reprezinte 20-25% din necesarul zilnic de calorii

1 69705 original jpg jpeg

Micul dejun ar trebui să fie una dintre cele mai importante mese ale zilei. Dacă nu se asigură energia necesară cu promptitudine printr-un mic dejun sănătos, performanţele fizice şi intelectuale sunt nesatisfăcătoare.

Potrivit unui studiu Omnibus efectuat în România în 2010,doar 3 din 10 români (majoritatea bărbaţi) preferă un mic dejun consistent cu produse din carne,ouă şi brânză,în timp ce 6 din 10 români (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai uşor şi variat incluzând lapte,iaurt,cereale,sandwichuri,ouă sau brânză.Obiceiurile alimentare-în continuă schimbareSondajul realizat de belVita Start în 2011 arată că obiceiurile referitoare la micul dejun s-au schimbat,58,62% dintre consumatori preferă un mic dejun uşor cu alimente mai puţine şi uşoare (cereale,salată,fructe,iaurt),un procent de 32,58% aleg un mic dejun consistent,cu mai multe alimente (sandwich-uri,mezeluri,ouă,gem,cremă de ciocolată) şi doar 8,81% dintre aceştia aleg o gustare rapidă la micul dejun-produse de patiserie sărate sau dulci.

Nutriţioniştii recomandă să avem un mic dejun consistent,iar prânzul să fie luat ceva mai târziu,deoarece s-a dovedit că în acest fel se preîntâmpină creşterea ponderală ce apare odată cu înaintarea în vârstă.

Cele mai bune alimente pentru masa de dimineaţă sunt:cerealele,derivatele lactate şi anumite fructe,pentru că toate aceste alimente au un indice glicemic mediu sau mic,potrivit nutrţionistului Corina Zugravu,citat de Agerpres. Tinerii care mănâncă un mic dejun cu un indice glicemic scăzut au tendinţa de a mânca mai târziu în cursul zilei cu un număr mai mic de calorii,ferindu-se astfel de pericolul obezităţii. De asemenea,micul dejun consumat cu regularitate de către copii poate influenţa dezvoltarea creierului şi chiar creşterea coeficientului de inteligenţă.

Aşadar,un mic dejun bogat în nutrienţi esenţiali pentru o bună funcţionare a organismului aduce un stil de viaţă sănătos,o greutate normală recâştigată şi păstrată,echilibrarea metabolismului uman şi profilaxia unor afecţiuni frecvente,precum şi performanţe şcolare îmbunătăţite.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg