Ştiai că berea are proprietăţi terapeutice? Iată care sunt acestea!

1 70204 original jpg jpeg

Cu alcool sau fără, brună sau blondă, consumată cu moderaţie, berea nu este doar un aliat pentru silueta perfectă, ci şi pentru sănătate.

Ce poate „stinge“ mai bine setea într-o zi toridă de vară,decât o bere rece,cu gust „dulce-amărui“ şi spumă savuroasă? Este săracă în calorii,iar ingredientele naturale din care este fabricată-cereale,hamei,drojdie de bere şi apă-,fac ca berea să fie o băutură răcoritoare cu efecte benefice pentru sănătatea inimii,a rinichilor şi chiar poate preveni afecţiunile cerebrale. Dacă alăptezi,bea bere fără alcool şi,în timp ce tu savurezi gustul,bebeluşul absoarbe prin lapte substanţele nutritive din băutură.

Câtă bere ne aduce beneficii?

O cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei,cu o concentraţie alcoolică de maximum 5%,reprezintă un consum moderat de bere,spune Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.

Aşa apare„burta de bere“

Oamenii de ştiinţă au o explicaţie pentru creşterea în volum a abdomenului. Din studiile efectuate,s-a ajuns la concluzia că depozitele de grăsime se datorează conţinutului bogat în fitoestrogenii (hormoni vegetali) din hamei,care se comportă ca estrogenii feminini. Mai precis,aceştia „feminizează“ şi corpul masculin,favorizând depunerea de grăsimi în special pe burtă.

În plus,dacă bei mai multă bere decât este recomandat,te poţi îngrăşa. Substanţele amare şi dioxidul de carbon stimulează apetitul şi măresc volumul stomacului.

Tabelul caloriilor

100 ml                                                                        Calorii

Bere blondă,alcool 5%                                              42

Bere brună,alcool 5%                                                37

Bere brună,alcool 7%                                                48

Bere nefiltrată                                                             52

Berea fără alcool                                                         26

Berea cu limonadă                                                      45

Care e cea mai bogată în fibre

Nu există diferenţe mari între diferitele soiuri de bere,de aceea băutura este consumată în funcţie de preferinţele din punct de vedere organoleptic (gust,aromă,culoare). „Foarte atrăgătoare sunt berile închise la culoare şi cele nefiltrate,având mai mulţi antioxidanţi şi mai multe fibre solubile“,spune dr. Corina Zugravu.