Stresul poate fi învins! Aceste tehnici sunt ca o vacanţă pentru creier

2 ok shutterstock 1012068073 jpg jpeg

Nu trebuie să practici metode care necesită pregătire complexă şi echipament, ca să îţi relaxezi creierul. Sunt metode mult mai simple, cum ar fi să faci ceva care îţi face plăcere sau să ai activităţi uşoare şi repetitive, care îţi pun pe pauză mintea!

Sunt zile sau chiar perioade mai lungi, când volumul de muncă şi responsabilităţile pe care le ai de dus la îndeplinire să atragă stresul, agitaţia şi starea de oboseală psihică. Mintea oboseşte când te stresezi, aşa că e bine să înveţi şi să practici câteva tehnici de relaxare pentru creier, dacă nu vrei să nu mai dai randament şi să clachezi. Iată o listă cu sfaturi care te ajuta să îţi limpezeşti mintea şi să te calmezi.

Porneşte muzica şi dansează

Una dintre cele mai la îndemâna metode de relaxare a creierului este să asculţi muzică şi să dansezi. Muzica eliberează endorfine în creier, aşa că fă o pauză de la ce faci şi ascultă orice muzică îţi place. Dacă îţi permiţi, bucură-te de cel puţin cinci minute de dans.

Solicită un masaj de răsfăţ

Poate cea mai plăcută şi mai eficientă dintre aceste tehnici este răsfăţul. Fă ceva ce îţi place şi despre care ştii că îţi scade nivelul de stres. Tu ştii cel mai bine ce îţi trebuie ca să te relaxezi. Un pui de somn, un masaj, o baie spumantă. Fă orice ca să îţi încarci bateriile şi să îţi calmezi mintea!

Optează pentru activităţi care nu necesită gândirea

Concentrează-te pe ceva care nu necesită efort intelectual, ci mai degrabă să fie o activitate repetitivă. Vorbim despre lucruri cum sunt treburile gospodăreşti simple sau exerciţiile fizice uşoare, care nu îţi cer să gândeşti prea mult. Alte exemple sunt: înotul, o plimbare pe afară sau spălatul vaselor.

Mănâncă sănătos

Nu toate aceste tehnici au la bază activităţi spirituale. Unele sunt mai simple decât ţi-ai fi putut imagina. De exemplu, alimentaţia. Renunţă la alimente care te stimulează, precum cafeaua, energizantele, sucurile acidulate sau bomboanele. Evită pe cât posibil mâncărurile procesate. Ca să ai o minte sănătoasă trebuie să mănânci sănătos!

Nu uita să bei apă!

Dacă bei cel puţin opt pahare de apă zilnic, îţi menţii corpul hidratat şi curat. Toxinele staţionează în organismul nehidratat, iar acest lucru îţi înceţoşează mintea.

Învaţă să practici yoga sau să meditezi

Aceste activităţi relaxează, în egală măsură, şi corpul, şi spiritul. Poţi să te înscrii la un curs de yoga online sau să încerci să practici meditaţia la tine acasă. Pur şi simplu, te aşezi într-o poziţie confortabilă, închizi ochii, îţi goleşti mintea sau te gândeşti la un singur lucru, care nu te stresează, vreme de 10-30 de minute.

@shutterstock