TEST. Alege o piesă de şah şi află tipul tău de inteligenţă!

Ești curios să știi care este tipul tău de inteligență? Acest test de personalitate îţi spune mai multe despre tine. Selectează piesa preferată de şah pentru a obține informații valoroase despre felul în care abordezi diverse probleme.

image

Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu testele de personalitate, dar știai că există o modalitate distractivă de a afla ce tip de inteligenţă ai: alegând o piesă de șah! Șahul a fost mult timp considerat testul suprem al priceperii intelectuale. Fiecare piesă de șah se mișcă în moduri unice, are propriile sale puncte forte sau slabe.

Turnul

Dacă ai ales prima piesă de șah înseamnă că ai o gândire analitică. Ești genul de persoană căreia îi place să privească lucrurile cu atenție. Cântărești argumentele pro și contra înainte de a lua o decizie și nu acţionezi fără o analiză atentă. Eşti apreciat pentru modul în care identifici şi soluţionezi diverse probleme. Nu eşti tipul care să accepte s-o ia pe scurtături şi ai un puternic simţ al fair-play-ului.

Calul

Alegerea celei de-a doua piese de șah indică o gândire clară și concentrată. Evaluezi fiecare situație înainte de a lua decizii, permițându-ți să faci alegeri bine informate. Abordarea logică te ajută să rămâi concentrat, fără a lăsa distragerile să preia controlul. Abilitatea ta de a gândi logic te ajută să te organizezi bine.

Te-ar mai putea interesa: Test. Ești un adevărat geniu dacă poți găsi în 6 secunde albina ascunsă

Nebunul

Ai ales a treia piesă de şah? Înseamnă că eşti un bun planificator strategic. Înțelegi importanța de a face un pas înapoi și de a privi imaginea de ansamblu înainte de a lua decizii. Nu laşi emoțiile să-ţi împiedice judecata. Te bazezi pe logică și fapte pentru a lua decizii bune. Capacitatea ta de a planifica din timp te va ajuta să anticipezi blocajele. Îţi faci şi planuri de rezervă pentru situaţiile în care lucrurile nu merg conform planului.

Regina

Această piesă arată că acorzi mare atenție detaliilor. Poţi să găseşti rapid erorile și să le corectezi, ceea ce este o trăsătură valoroasă pentru oricine are nevoie de acuratețe în munca sa. Atenția la detalii te ajută să te concentrezi asupra sarcinilor importante.

Vezi şi: Ce semnifică cuvântul „şah” şi piesele din joc. Unde a apărut pentru prima dată „sportul minţii”

Regele

În cazul în care te-a atras ultima piesă, este posibil să fii foarte creativ. Ai capacitatea de a privi problemele din unghiuri diferite, ceea ce-ţi permite să găseşti soluții inovatoare. Creativitatea îţi este subestimată adesea, dar poate fi incredibil de puternică atunci când este utilizată corect.

FOTO: Shutterstock