Toarnă-ţi un pahar! Ai fi surprinsă să vezi câte beneficii are!

1 75875 original jpg jpeg

Îţi place să te relaxezi, adesea, cu un pahar de vin, bere sau cu un cocktail? Veşti bune: femeile trecute de vârsta de 40 care obişnuiesc să consume un pahar de alcool au o mulţime de beneficii. Ele îţi pot îmbunătăţi starea de sănătate iar organismul lor elimină mai uşor toxinele. Află şi tu ce tipuri de băuturi sunt recomandate!

Vinul spumant îmbunătăţeşte memoria

Potrivit cercetătorilor englezi, vinul spumant şi şampania conţin acizi organici care te ajută în procesul de memorare şi îmbunătăţesc funcţiile creierului. Mai mult, un pahar pe zi te va ajuta să te concentrezi mai bine.

Berea face oasele mai puternice

Femeile care preferă berea în locul vinului au oase mai puternice în comparaţie cu cele care nu consumă deloc alcool. Studiul a fost efectuat de către cercetătorii spanioli, care au demonstrat că siliconul din componenţa băuturii întăreşte sistemul osos. În plus, fitoestrogenii din bere reduc riscul unei fracturi.

Vinul roşu te ajută să slăbeşti

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că vinul roşu are o mulţime de beneficii asupra sănătăţii. În afara faptului că el ajută inima datorită conţinutul său de resveratrol, un studiu de la Harvard vine cu anunţul conform căruia vinul roşu este indicat persoanelor care vor să ţină dietă căci ar încetini pofta de mâncare. Femeile care consumă un pahar de vin roşu pe zi vor fi mai puţin tentate să guste din prăjituri sau alimente procesate.

Alcoolul îţi protejează inima

Nu numai vinul roşu este indicat în protejarea inimii, ci aproape toate tipurile de băuturi. Persoanele care consumă alcool sunt mult mai relaxate şi, în consecinţă, prezintă un risc mult mai mic de a se confrunta cu boli de inimă. Totuşi, este important ca acea cantitate de un pahar pe zi să nu fie depăşită deoarece alcoolul poate cauza dependenţă, depresie sau boli de ficat. Alege băuturile alcoolice naturale în detrimentul celor din comerţ şi nu uita că moderaţia şi echilibrul reprezintă reţeta perfectă a unei vieţi sănătoase.