Cât de sănătos este vinul

1 69059 original jpg jpeg

Statisticile medicale arată că vinul consumat în cantităţi mici poate fi benefic pentru sănătate. Medicii ne pot spune şi de ce.

Cel mai sănătos sortiment de vin este cel roşu,datorită conţinutului ridicat de polifenoli. Dacă nu suferi de boli cronice,un pahar,în fiecare zi,poate fi un leac preţios.

Pentru un efect maxim asupra sănătăţii,specialiştii spun că este bine să-l bei la o temperatură cuprinsă între 16 şi 18 grade Celsius.

Înainte de consum,nu uita să-l laşi să stea două-trei minute în pahar. Romanii au fost printre primii care au descoperit puterea curativă de excepţie a acestei licori.

Scut împotriva bolilor de inimă

Ştiai că în Franţa,deşi se consumă multe mâncăruri bogate în grăsimi,atacurile de cord sunt mai puţine decât în alte regiuni de pe Glob,în care oamenii se hrănesc la fel?

Explicaţia:francezii nu uită să bea la masă un pahar cu vin roşu. Potrivit unei cercetări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,vinul are acţiune vasodilatatoare şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge,datorită unei substanţe din conţinutul său,resveratrolul.

Totodată,un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Ierusalim,Israel,a arătat că persoanele care beau zilnic un pahar cu vin roşu au nivelul de colesterol „rău” (responsabil pentru blocarea arterelor inimii) mai mic cu 20% faţă de cele care nu consumă deloc vin.

Ţine tumorile la distanţă

O altă boală de care te apără vinul roşu este cancerul,în special cel renal,ovarian şi pulmonar. Responsabili pentru acest scut de protecţie sunt antioxidanţii care se găsesc din belşug în această băutură.

Cercetătorii britanici au descoperit că două pahare cu vin roşu pe săptămână scad cu 40% riscul de cancer renal. Cât despre cancerul pulmonar,conform unei echipe de cercetători americani din California,un singur pahar cu vin pe zi reduce cu 60% riscul de a face această boală. În cazul cancerului ovarian,la femeile care obişnuiesc să bea nu mai mult de 150 ml de vin roşu pe zi,s-a constatat că riscul de a dezvolta afecţiunea se reduce cu 24%.

Secretul unei minţi agere

Dacă vrei o minte ageră la bătrâneţe,tot vinul te ajută. Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Wake Forest,din California,SUA,consumul moderat reduce riscurile de apariţie a bolii Alzheimer.

La acest studiu au participat peste 3.000 de bărbaţi şi de femei cu vârsta de peste 75 de ani. Aceştia au fost supravegheaţi timp de şase ani,iar la fiecare şase luni au fost supuşi unor investigaţii medicale. Astfel,cercetătorii au constatat că la persoanele care obişnuiau să bea unul sau două pahare cu vin (atât alb,cât şi roşu) pe zi,riscul apariţiei Alzheimer-ului a scăzut cu 37%.Împiedică formarea calculilor

Un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Harvard,SUA,la care au participat peste 80.000 de femei,a arătat că o creştere a consumului de lichide reduce riscul de apariţie a pietrelor la rinichi.

Băutura cu cele mai semnificative efecte în acest sens a fost vinul roşu. Astfel,din 17 băuturi testate,printre care ceai,cafea,sucuri de fructe,lapte şi apă,vinul a fost asociat cu cea mai mare reducere a riscului de apariţie a calculilor renali,de 59%. Este suficient un singur pahar pe zi,înainte de masă.

Un pahar cu vin este benefic şi dacă te numeri printre persoanele care au probleme cu digestia. Polifenolii pe care-i conţine au capacitatea de a relaxa pereţii stomacului,permiţând astfel nutrienţilor din mâncare să fie cât mai bine asimilaţi de organism. Astfel,procesul de digestie se realizează corect,iar bolile de stomac,dar şi cele de nutriţie te vor ocoli.

Atenţie!

-Vinul roşu nu trebuie asociat cu medicamente (anticoagulante,antibiotice,analgezice,somnifere)!

-Femeile însărcinate nu au voie să bea vin!

-OMS avertizează că bărbaţii pot bea maximum trei pahare pe zi,iar femeile – maximum două.



Recente

intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg
pexels energepiccom 110473 jpg