Top 5 alimente care-ţi satisfac foamea

1 80903 original jpg jpeg

Ştim cu toţii că fast-food-ul nu are aceaşi valoare nutritivă pe care o are mâncarea gătită. Ea are rolul de-a ne potoli foamea pe moment, iar nevoia de a mai mânca ceva apare după cel mult o oră, nu-i aşa? Dar există câteva alimente care nu trebuie să lipsească din dietă - ele ne menţin sănătoase şi în formă.

Mai sus am menţionat alimentele care ne satisfac foamea, dar iată care sunt cerinţele pe care ele trebuie să le îndeplinească pentru a fi saţioase:

-    Să fie bogate în proteine;

-    Să fie surse de fibre;

-    Să conţină apă;

-    Să aibă un indice caloric mai scăzut faţă de greutatea sa;

-    Să fie un aliment complex;

Cartofii fierţi

Deşi cartofii nu fac parte din dietele de slăbit, cartofii fierţi sau la cuptor sunt de fapt o sursă importantă de vitamina C, potasiu, carbohidraţi, fibre şi proteine. Toate aceste substanţe nutritive sunt esenţiale pentru ca mâncarea să fie hrănitoare şi să te sature.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz de la micul dejun sunt sinonimi cu faptul că nu ne va fi foamea până la prânz. Ei sunt surse importante de fibtre şi proteine vegetale, cu capacitatea de a ne sătura şi cu două linguri. Fulgii de iaurt merg foarte bine cu iaurt sau lapte.

Merele

Merele sunt o sursă excelentă de fibre care "dezactivează" mesajul care-i transmite creierului să ceară mâncare. Mărul poate fi mâncat la micul dejun, dimineaţa, ca o gustare sau pentru desert. Substanţele nutritive prezente în fruct vor stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi vor contribui cu o cantitate suficientă de apă în organism. În acest fel nu vei mai simţi senzaţia de foame şi, de asemenea, vei preveni retenţia de lichide.

Ouăle

Chiar dacă ouăle sunt evitate de oameni pentru că se spune că au un nivel crescut de colesterol, ele sunt hrănitoare, în special gălbenuşul. Oul conţine doi antioxidanţi - luteina şi zeaxantina, printre altele –, care satisfac foamea. Dacă mănânci un ou fiert cu o felie de pâine la micul dejun, vei consuma mai puţin calorii şi organismul va primi o cantitate importantă de substanţe nutritive.

Nucile    

Dacă sunt consumate în cantităţi adecvate, nu există niciun motiv să-ţi faci griji pentru numărul de calorii. O mână de nuci pe zi, maxim, şi organismul se va bucura de o cantitate mare de substanţe nutritive. Nucile conţin grăsimi sănătoase şi carbohidraţi care satisfac foamea mai mult decât alte alimente.