Topul alimentelor cu puţine calorii

1 79157 original jpg jpeg

Slăbitul este o problemă frecvent întâlnită, deoarece din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu obezitatea. Pe lângă dorinţa de a slăbi pentru a arăta bine, doctorii recomandă ca aceasta să se întâmple şi pentru a menţine o greutate optimă. În plus, consumarea anumitor alimente poate fi de folos în lupta cu obezitatea.

Cei care îşi doresc să slăbească şi parcă nu reuşesc orice ar face ajung într-un moment în care pot considera că înfometarea este soluţia. Însă, în realitate, nu este o variantă deloc sănătoasă. Mai degrabă ar ajuta o dietă strict supravegheată, bazată pe alimente care conţin puţine calorii. Iată câteva dintre acestea!

1. Castravetele

Are 16 calorii la 100 de grame, încât îl poţi mânca ori de câte ori îţi doreşti, fără teama de a te îngrăşa. Conţine foarte multă apă şi elemente nutritive necesare corpului. Poate fi consumat singur sau în combinaţie cu alte legume proaspete. Ajută la digestie, previne deshidratarea şi contribuie la topirea grăsimilor.

2. Legumele cu frunze verzi

Conţin foarte puţine calorii, mai exact aproximativ 20-30 de calorii la 100 de grame. Spanacul, varza şi ţelina sunt extrem de eficiente ca tratament împotriva obezităţii. Deoarece au un conţinut scăzut de carbohidraţi şi de calorii, însă multe minerale, vitamine şi antioxidanţi, legumele cu frunze verzi sunt ideale pentru persoanele supraponderale.

3. Lămâia

Acest fruct are 28 de calorii la 100 de grame şi poate fi folosit pentru a da savoare diverselor preparate, atât mâncăruri, cât şi deserturi. De asemenea, îţi poţi prepara în fiecare dimineaţă o limonadă, pe care să o bei pe stomacul gol. Digestiva va fi vizibil îmbunătăţită, iar pielea va arăta mult mai bine, datorită eliminării toxinelor.

4. Conopida

Aceasta conţine 25 de calorii la 100 de grame. Precum broccoli sau varza, conţine puţine calorii şi este bogată în fibre şi proteine. Are proprietăţi antiinflamatoare şi s-a demonstrat că poate îmbunătăţi şi sănătatea sistemului cardiovascular. Trebuie gătită cu grijă pentru a-şi păstra cât mai mult din proprietăţi.

5. Peştele de mare

Cu un conţinut caloric scăzut, de aproximativ 3 grame la 100 de grame, toate tipurile de peşte de mare precum tonul, sardinele, păstrăvul, macroul sau somonul au multe proteine şi acizi graşi Omega-3, extrem de utili în menţinerea greutăţii sub control. În plus, conţinutul de iod face ca peştele să fie recomandat persoanelor care au probleme cu tiroida.