Lămâia, secretul sănătăţii tale

1 58487 original jpg jpeg

Vrei să slăbeşti câteva kilograme? Ai răcit? Eşti vlăguită? Pentru toate aceastea, ai ­la-ndemână un aliat din natură. Lămâia e detoxifiantă, previne infecţiile respiratorii, e remineralizantă şi înlătură oboseala.

Aşa scapi de toxine!

Cea mai bună cură de detoxifiere are la bază lămâia. Cu ajutorul ei vei slăbi aproximativ două kilograme şi-ţi vei recăpăta energia.

Reţeta este simplă! Nu trebuie decât să bei în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,un pahar din următorul preparat:sucul a trei lămâi combinat cu un litru de apă plată şi o lingură cu miere.

Fă pauze între cure,deoarece folosirea acesteia pe termen lung poate duce la un dezechilibru în organism (20 de zile pauză,după o lună de cură).Scade febra

Dacă ai răcit şi ai febră,limonada te pune pe picioare. Lămâia reglează temperatura corpului şi este un bun adjuvant în infecţiile respiratorii.

Efectul este mai puternic dacă foloseşti suc extras din lămâi bine coapte,timp de două săptămâni.

Dacă te doare gâtul mai poţi picura în limonadă câteva picături de tinctură de propolis şi de echinacea.

După o zi obositoare de muncă,rămâi cu o durere surdă de cap? Poţi scăpa de migrenă dacă bei o ceaşcă de cafea cu suc de lămâie.

Trebuie să pui două linguri de zeamă de lămâie,la o ceaşcă de cafea. Dacă vrei o poţi îndulci cu miere sau cu zahăr brun.

Cafeina şi vitamina C din această bautură caldă reduce inflamaţia şi dă o stare de bine hipotensivilor.

Te recuperezi mai uşor după o criză biliară dacă bei,timp de o săptămână,decoct de lâmăie. Iată cât de uşor se prepară!

La un litru de apă,pui două-trei lămâi tâiate cubuleţe. După ce au fiert acoperi vasul cu un capac.

Când s-a răcit,bei câte trei căni cu decoct de lămâie pe zi,înainte de mesele principale ale zilei.

Drenează bila,uşurează digestia şi înlătură greaţa.

Proprietăţi Kcal 40/100g

0,8 g%

0,7 g%

7 g%

15 mg

35 mg

0.5 mg

50 mg

Salată cu mousse de lămâie

Ingrediente:Pentru salată:1 grepfrut;1 banană;2 linguri de vişine din compot;1 portocală;1 ciorchine de strugure;2 mandarine;2-3 linguri cu coniac sau cu vişinată;

Pentru mousse:  1 cană mare cu smântână dulce pentru frişcă;1 lămâie;3 linguri de zahăr;2 albuşuri.

Preparare:

Cureţi fructele,le tai şi le pui într-un bol. Le amesteci cu vişinată sau cu coniac şi le pui în castronele. Apoi pregăteşti o cremă de lămâie.

Într-un bol,amesteci cu mixerul smântână dulce cu zahăr şi coaja rasă de la o lămâie.

Adaugi zeama de lămâie şi mixezi până când smântâna capătă consistenţa unei creme.

Apoi baţi albuşurile spumă şi adaugi zeama de lămâie.

La final,amesteci cele două compoziţii,pui două-trei linguri de cremă deasupra salatei de fructe şi pui castronele la frigider.

Proprietăţi pentru sănătate:

Coaja de lămâie conţine uleiuri volatile cu efect antiinflamator,ameliorează durerile articulare şi tonifică vasele de sânge

. În plus,coaja rasă de lămâie acţionează ca un sedativ natural şi este recomandată în stările de nelinişte şi de insomnie.

Cocktail cu lămâie şi mentă

Ingrediente:2 lămâi,2 portocale,1 cutie cu compot de ananas,2 pahare cu apă minerală,câteva frunze proaspete de mentă.

Storci o lămâie şi o portocală,amesteci sucul şi-l torni în pahare.

Cureţi de coajă portocala şi lămâia,le tai feliuţe şi le pui în pahare,apoi adaugi suc de ananas şi apă minerală.

La final,ornezi cu frunze de mentă. Dacă vrei să fie mai dulce,adaugă o linguriţă de miere.

Cocktailul non-alcoolic cu lămâie şi mentă este o alternativă sănătoasă a sucurilor acidulate din comerţ.

Sucul de portocale şi de lămâie în combinaţie cu frunzele de mentă stimulează secreţia sucului biliar şi golirea bilei în intestine,facilitând digestia grăsimilor.

Apă de gură cu lămâie pentru gingii

Îţi sângerează gingiile după ce te speli pe dinţi?

Poţi încerca o apă de gură naturală preparată din sucul unei lămâi,jumătate de pahar cu apă,4 picături de ulei de lămâie,3 picături de ulei de scorţişoară şi 3 picături de ulei de cuişoare.

Această apă de gură tratează infecţiile uşoare,vindecă aftele şi diferitele iritaţii bucale.