Topul alimentelor de evitat seara

1 82239 original jpg jpeg

Seara, avem tendinţa să mâncăm mult şi nesănătos, tocmai din pricina lipsei de timp sau a stresului acumulat peste zi. De aceea, este important să acordăm o atenţie sporită alimentelor pe care le alegem la cină, întrucât ne afectează odihna.

Băuturile carbogazoase

Oricât de tentată ai fi să te răcoreşti cu un suc acidulat, acest tip de băutură poate provoca disconfort abdominal şi reflux gastric. Dioxidul de carbon produce balonări şi presiune sporită la nivelul stomacului.

Ciocolata

Acest desert în faţa căruia nu poţi rezista e bogat în grăsimi şi conţine stimulenţi de tipul cofeină şi teobromină. E extrem de nepotrivită înainte de somn, mai ales dacă eşti o persoană energică! Păstrează ciocolata pentru dimineaţă, iar seara alege în locul ei un pumn de fructe de pădure, care îţi vor potoli pofta de dulce.

Brânzeturile

Bogate în grăsimi, brânzeturile dau tulburări de digestie, mai ales dacă sunt consumate seara târziu. Anumite tipuri de brânzeturi, maturate şi cu coajă tare - caşcavalul, parmezanul - produc mai puţin reflux ca varietăţile moi de tip feta sau mozzarella.

Cafeaua

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că o ceaşcă din această băutură nu e recomandată noaptea, pentru că afectează calitatea somnului. În plus, cafeaua sporeşte aciditatea stomacală. Dacă nu te poţi abţine, bea cafea decofeinizată, care e şi mai puţin acidă.

Fructele oleaginoase

Deşi au efecte benefice asupra organismului datorită conţinutului lor bogat în acizi graşi Omega 3, nucile şi alunele nu trebuie consumate înainte de somn, întrucât favorizează depunerea grăsimilor. Poţi opta pentru fistic şi migdale, dacă le consumi în stare crudă - şi cu moderaţie.

Carnea roşie

Fără îndoială, carnea roşie este bogată în proteine şi se digeră mai greu, astfel că stomacul tău va fi activ o bună parte din noapte, fapt ce poate întârzia apariţia somnului. Consumul de carne roşie poate provoca şi gaze sau balonare. Totuşi, dacă îţi doreşti neapărat carne la masa de seară, optează pentru un piept de curcan, o variantă mult mai sănătoasă şi cu mai puţine grăsimi.

Laptele

Deşi pare că ar avea efect liniştitor asupra organismului, mai ales când este băut cald, laptele devine greu de digerat din cauza lactozei. În plus, este un aliment bogat în proteine animale, care încarcă stomacul. Optează pentru laptele de migdale, care este mult mai uşor şi îmbunătăţeşte, de asemenea, calitatea somnului.



Recente

intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg
pexels energepiccom 110473 jpg