Trucuri ciudate care te ajută să slăbeşti
Să slăbeşti nu este aşa uşor. Pentru a reuşi să ajungi la numărul de kilograme dorite, trebuie să îţi faci nişte obiceiuri zilnice. Astfel poţi scădea numărul caloriilor, lupta cu poftele, şi în cele din urmă, a slăbi.
Iată ce trucuri sunt benefice pentru slăbit:1. Bea apă înainte de masă
Acest truc poate fi unul dintre cel mai simplu,vârful rentabil al pierderii de kilograme care există,şi un nou studiu adaugă credibilitate. Cercetătorii spun că dacă bei apă cu jumătate de oră înainte să mănânci,te ajută să
.
Alte studii au arătat că un consum de câteva căni de apă înainte de masă rezultă în mod natural la un consum mai mic de alimente,cu alte cuvinte,mai puţine calorii. Această doză de apă măreşte rata metabolismului cu aproximativ 30 % în decursul a 10 minute. În timp ce efectul a atins 30-40 de minute mai târziu,acest truc chiar te ajută să slăbeşti.
2. Consumă supe (reci)
Adăugarea supei la dietă este o modalitate eficientă de a reduce numărul de calorii. Acest lucru ar putea părea contra-intuitiv,dar reduce aportul caloric pentru întreaga masă. Asta e ceea ce se întâmplă atunci când mănânci o supă scăzută în calorii,înainte de masa de prânz. Se reduce total aportul de calorii la masa de prânz,care include consumul de supă şi antreu,cu 20 %,comparativ cu atunci când nu mănânci supă.
Supa trebuie să fie mâncată rece. În studiu,cercetătorii au folosit supe reci,cu 100-150 de calorii pe porţie,şi au existat mai multe sortimente,ca cea de dovlecei,roşii.
3. Atunci când te confrunţi cu pofte,vizualizează masa anterioară
Mereu îţi spui că o să mănânci puţin. Dacă cineva îţi cere să-ţi aminteşti ce ai mâncat la pânz în aceeaşi zi,o să-ţi dai seama că ai mâncat mai puţine snacks-uri,decât ai mânca peste o zi. Cercetătorii spun să fim mereu atente la ce mâncăm la prânz,bazându-ne pe arome,aspect,senzaţiile fizice de mestecat şi înghiţire.
Trebuie să mâncăm cât de des se poate,fără distragere,iar dacă simţi că ai poftă de ceva,evocă amintirea masei anterioare. Aceasta poate face diferenţaîntre a mânca o prăjitură sau un fruct.
4. Apelează la componenta vizuală
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell le numeşte semne de oprire,dar te poţi gândi la ea ca la dovadă. Într-un studiu,studenţii a căror tabele nu au fost eliminate,le-a permis să vadă mai multe imagini cu aripioare de pui,prezentând oasele care au rămas,au mâncat mai puţin decât cei care au avut resturile date la o parte.
Aceeaşi tehnică poate fi folosită pentru alte alimente,cum sunt măslinele,creveţii serviţi cu cozi,felii de pizza. În funcţie de ceea ce vezi,stomacul poate trimite semnale creierului,chiar dacă nu suntem conştienţi de asta. Poţi crea efecte vizuale care să te oprească pe cont propriu. Pune floricele într-un castron mai mic sau mănâncă direct din pungă,sau pune pe farfurie bucăţi mici de mâncare.
5. Culoarea coordonează mesele
Un alt studiu a constatat că un contrast mai mare între culoarea alimentelor şi culoarea farfuriei te poate ajuta în mod natural să mănânci mai puţin. Combinaţia dintre culori,contraste între culorile de sosuri,roşu pe alb în timp ce altele au potrivire,şi oferă rezultat Cei din al doilea studiu au servit cu 22% mai mult decât cei care au văzut nuanţe diferite. În timp ce,cercetătorii nu sunt complet siguri de ce culoarea a făcut o diferenţă aşa de mare,scopul de contrast este o altă strategie simplă de a o încerca.