Trucuri să începi să mănânci sănătos

1 68955 original jpg jpeg

Mâncatul sănătos nu este o filosofie a nutriţiei, nici înfometare sau privarea de alimente care îţi plac. Este de fapt un mod de viaţă care te face să te simţi mai bine, să ai mai multă energie şi să menţii o stare de sănătate.

Pentru ca planul tău de a duce o viaţă sănătoasă să aibă şanse,trebuie ca schimbările din stilul de viaţă depână acum să fie făcute cu paşi mici,gradat,astfel totul va părea mai uşor.

Fă schimbările treptat

Ia-o uşor,schimbarea dietei nu se face peste noapte,nu e nici sănătos,nici realizabil,nici o alegere indicată. Dacă schimbi totul dintr-o dată,o să fii tentată să trişezi sau să nenunţi la bunele intenţii după doar câteva zile. Începe prin a introduce în meniul zilnic salate (cât mai colorate,cu diverse legume). Dacă obşnuiai să faci omleta  cu unt,înlocuieşte-l cu ulei. După două-trei zile,introdu alte schimbări în regimul alimentar.

Schimbările contează

Nu trebuie să fii perfectă şi nu e cazul să elimini complet din meniu alimentele care-ţi plac. Pe termen lung,scopul este să te simţi bine,să ai mai multă energie şi să reduci riscul apariţiei unor boli precum diabetul sau cancerul. Ştim că zahărul nu face bine sănătăţii,dar asta nu înseamnă că vei renunţa pentru totdeauna la a savura o îngheţată sau o prăjitură.

Moderaţie în toate

Asta este cheia succesului. Poţi mânca o felie de tort,cu condiţia ca porţia să fie mică şi acest lucru să se întâmple rar. Acordă-ţi din când în când dreptul la răsfăţ,organismul are nevoie şi de carbohidraţi şi grăsimi,aşa cum are nevoie de vitamine,fibre,proteine şi minerale. Renunţa treptat la dulciuri,la început micşorând porţiile,apoi reducând frecvenţa cu care le consumi. Foloseşte farfurii mai mici. Porţiile de carne sau de peşte trebuie să aibă mărimea unei cărţi de joc,o felie de pâine – mărimea unui CD.

Contează şi CUM mănânci

Da,nu doar ce mănânci este important,ci şi cum mănânci. Încearcă să mănânci cu familia,evită să mănânci în faţa televizorului sau a computerului pentru că nu mai eşti atentă la cât mănânci,ronţăi pur şi simplu mai mult decât e necesar. Opreşte-te din mâncat înainte de avea senzaţia de preaplin. Dacă ţi se face foame la doar o oră de la ultima masă,bea un pahar cu apă. De multe ori,setea etse greşit percepută ca senzaţie de foame.

Micul-dejun trebuie să fie cea mai consistentă masă,iar următoarele mese – mai mici ca porţii şi mai „uşoare”.

Mestecă încet,savurând fiecare îmbucătură.

Limitează cantitatea de sare şi zahăr din alimentaţie,chiar dacă nu eşti supraponderală. Înlocuieşte sucurile (mai ales carbogazoase) cu apă plată cu lămâie.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg