Untul de migdale versus untul de arahide

1 81152 original jpg jpeg

În ciuda faptului că untul de arahide este mult mai cunoscut şi consumat de oamenii din întreaga lume, untul de migdale are mult mai multe beneficii asupra sănătăţii. Iată care sunt diferenţele dintre untul de arahide şi untul de migdale.

De ce este untul de migdale mai sănătos şi mai bun decât untul de arahide:

-    Comparativ cu untul de arahide, se pare că untul de migdale nu conţine deloc colesterol. Acest lucru înseamnă că este mult mai sănătos, putând fi mâncat fără griji chiar şi de persoanele care se confruntă cu colesterol ridicat.

-    Untul de migdale conţine o cantitate mai mare de vitamine şi minerale decât untul de arahide.

-    Untul de migdale are un conţinut considerabil mai mare de fibre.

Conform unor studii recente, untul de migdale poate fi inclus în regimul alimentar fără griji. Untul de migdale conţine substanţe nutritive bune pentru inimă iar untul de arahide este bun pentru prevenirea carenţei de vitamina B3 şi B6. Cu toate acestea, untul de arahide conţine sodiu, un mineral care nu este bun pentru persoanele care se confruntă cu hipertensiune. Ele ar trebui să mănânce unt de migdale în schimb de unt de arahide.

Concluzie

Având în vedere că untul de migdale este un mai scump, untul de arahide poate fi mâncat ocazional. Indiferent dacă este unt de migdale sau unt de arahide, alege-l întotdeauna pe cel care nu conţine zahăr adăugat, uleiuri hidrogenate sau grăsimi trans.

Dacă îţi plac alunele, vei alege să mănânci unt de arahide. În schimb, dacă îţi plac migdalele alegerea este evidentă – untul de migdale.