Urzicile, aliatele siluetei suple

1 73572 original jpg jpeg

Începutul primăverii vine cu propuneri alimentare sănătoase şi pline de vitamine şi de minerale, direct din natură. Urmează cura propusă de noi, pentru a beneficia de o detoxifiere eficientă.

Urzica este o plantă valoroasă în alimentaţie datorită conţinutului bogat în fier, calciu, magneziu, proteine şi vitamine (A, B, C, E, K) şi poate fi consumată sub formă de piureuri, supe, ciorbe, sosuri şi ceaiuri, preparându-se prin fierbere, la fel ca spanacul. O porţie de urzici de 100 g asigură organismului circa 1,7 mg de fier, adică 23% din doza zilnică recomandată bărbaţilor şi 13% din doza recomandată femeilor.

Consumând zilnic preparate pe bază de urzici, poţi slăbi până la cinci kilograme într-o săptămână, pentru că urzicile au efect depurativ şi ajută la reducerea nivelul de sodiu din organism şi la combaterea retenţiei de apă. În plus, substanţele nutritive pe care le găseşti din plin în această plantă te ajută să inhibi senzaţia de foame şi să nu te simţi slăbită. Pe lângă urzici, adaugă în alimentaţia ta ceapa şi usturoiul verde, salata verde, spanacul, loboda şi ridichile. Aceste alimente specifice primăverii îţi completează necesarul de antioxidanţi, de proteine, fibre şi de potasiu, excelente pentru o dietă sănătoasă şi eficientă.

Citeşte şi: Ce este verde şi îmbunătăţeşte puterea de concentrare? Avocado!

Propuneri de meniu zilnic

Varianta 1:

Mic dejun: pâine prăjită cu avocado, un ou fiert şi un ceai de urzici

Prânz: supă-cremă de urzici şi piept de pui la grătar cu salată verde şi ridichi

Cină: soté de urzici cu usturoi

Varianta 2:

ceai de urzici, cereale integrale şi o banană

Supă de urzici şi o friptură de vită la grătar cu legume verzi

Ruladă cu umplutură de urzici şi de ciuperci, ceai de urzici

Varianta 3:

omletă cu roşii, brânză, avocado şi o felie de pâine integrală

soté de urzici cu un ou poşat şi friptură de curcan

pâine prăjită cu brânză de vaci, ceapă verde şi ridichi

Sfatul specialistului: Cornel Moa, specialist sportiv & nutriţie

Primăvara avem nevoie să ne energizăm şi să aducem în alimentaţie plante care au rolul de a alcaliniza şi de a detoxifia organismul, cum ar fi urzicile şi spanacul. Urzicile sunt bogate în vitaminele K, C, A şi B2, calciu, fier şi magneziu. Ele au rol vitaminizant, energizant, combat stările de oboseală, întăresc sistemul imunitar, au proprietăţi antiinflamatorii, ajută la detoxifierea organismului şi au proprietăţi benefice pentru sănătatea ochilor şi a pielii.



Recente

shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg