Verdeţurile te ajută să slăbeşti şi să te menţii sănătoasă
Verdeţurile de primăvară te ajută să-ţi menţii silueta, dar şi sănătatea. Loboda, leurda, ştevia, spanacul sunt doar câteva dintre verdeţurile care te ajută în curele de slăbire. Mai mult, antioxidanţii din frunzele acestora te ajută să creşti rezistenţa organismului şi implict să previi apariţia cancerului.
În ultimul timp,specialiştii atrag atenţia tot mai des asupra acestui subiect. Alimentaţia neechilibrată (în special dietele draconice) şi lipsa mişcării zilnice sunt factori care ne pot face mai vulnerabili în faţa bolilor. Statistic vorbind,numărul bolnavilor de cancer creşte simţitor de la un an la altul. Care sunt cauzele pentru care tot mai mulţi dintre noie se luptă cu această boala şi cum putem preveni apariţia cancerului vei afla în cele ce urmează.Legumele şi fructele prelugesc viaţaÎn ultimul timp,specilaliştii vorbesc despre o creştere tot mai mare a cazurilor de cancer. Motivul? Alimentaţia lipsită de verdeţuri,legume şi fructe,fară o bună hidratare (cel puţin un litru şi jumătate de apă pe zi) şi lipsa mişcării pot contribui cu mult la deteriorarea stării noastre de sănătate. În ultimul timp,în Romania,se poate spune că numărul cazurilor de cancer s-a dublat,de la 40.000,câte erau anul trecut,la 98.000. În ciuda progreselor pe care medicina le face la nivel mondial nu există încă un remediu sau o terapie care să vindece complet aceasta boală. Avem însă,o serie de tratamente naturale care prelungesc şi îmbunătăţesc durata de viaţă a pacienţilor. Cristian Lutan,Director Executiv Adjunct în cadrul Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente ne asigură că unele companii farmaceutice investesc anual în tratamente cat mai performante pentru tratarea cancerului. “Sunt în curs de descoperire unele vaccinuri destinate ameliorării cancerului,însă nu putem estima când vor beneficia de ele pacienţii români”,a spus acesta.Poluarea şi stresul,alte două cauzeSpecialiştii mai cred că printre presupuşii “vinovaţi” se mai numără poluarea (iată de ce în marile oraşe,numărul bolnavilor este mai mare decât în mediul rural),dar şi stresul. Ce putem face? Cum am putea defini prevenţia? Întâi de toate,medicii oncologi recomandă un stil de viaţă cât mai sănătos,bazat pe mişcare,dar şi o alimentaţie cât mai “verde”. Aşadar,primăvara aceasta nu trebuie să fie decât un prilej de vitaminizare şi alimentare cu atioxidanţi (s-a dovedit clinic că aceştia opresc dezoltarea celulelor canceroase). Nutriţioniştii ne asigură că,verdeţurile precum ceapa şi usturoiul verde,loboda,chiar şi untişorul sunt un adevărat elixir al sănătăţii. Mai mult,tincturile din plante,sucurile preparate în casă,unele suplimente naturale şi ceiurile cu efect calmant pot înlătura stresul şi pot contribui foarte mult la creşterea rezistenţei organismului şi,implicit,la prevenirea apariţiei cancerului.