Vezi cum îţi afectează emoţiile negative corpul!

1 70352 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată la modul în care emoţiile negative ar putea afecta sănătatea şi corpul? Noi nu suntem conştiente de cele mai multe ori de efectele pe care gândurile le pot avea asupra propriului organism. De aceea, acum trebuie să le ştim, pentru a le evita.

Uneori,sau de cele mai multe ori,stresul,tensiunea,anxietatea,depresia,graba şi alte sentimente negative,sunt cele pe care nu le luăm în considerare când suntem afectate emoţional şi fizic,iar calitatea vieţii scade cu fiecare zi care trece.Conexiunea minte-corp este mult mai puternică decât am crede,aşa cum gândurile şi emoţiile stimuleazăproducţia anumitor substanţe chimice care influenţează sănătatea noastră fizică şi emoţională.De exemplu,serotonina şi dopamina sunt două substanţe chimice care sunt stimulate de creier atunci când ne confruntăm cu fericire sau euforie. Un proces similar are loc şi cu emoţiile negative,dar în loc să facă bine corpului,acestea provoacă durere şi alte boli care împiedică ca tu să te simţi bine şi sănătoasă.Creierul are capacitatea de a stoca informaţii importante şi decisive pentru comportamentul şi relaţia sa cu corpul. Mulţi experţi sunt de acord că noi avem capacitatea de a vedea binele şi răul,în orice situaţie,aşa cum suntem responsabile pentru diferite momente din zile,fie că au o conotaţie pozitivă sau negativă.

Efectele pe care le au emoţiile negative asupra corpului:

Stările noastre emoţionale pot duce la dezvoltarea de

fizice,eventual,indicând faptul că vom trece printr-o perioadă dificilă,în care gândurile şi emoţiile negative au preluat controlul. De exemplu,durerile de gât ar putea indica incapacitatea de a vedea diferite perspective.

În plus,durerile inexplicabile în şolduri ar putea fi un semn că suntem în imposibilitatea de a lua decizii importante şi că frica a pus stăpânire pe noi. Totodată,durerile de spate din zona superioară sunt asociate cu probleme sufletului.

Durerile de spate,în zona de mijloc,sunt legate de incapacitatea de a te elibera de trecut,iar durerea de spate este legată de stresul financiar.

În plus,persoanele care se confruntă cu dureri de genunchi pot indica frică,mândrie şi lipsa controlului asupra egou-ului. Iar atunci când ne confruntăm cu o situaţie care ne-a enervat,în organism se produce o reacţie biochimică,care creşte nivelul de adrenalină şi ne face să retrăim din nou şi din nou experienţa.

Întrucât sentimentele de tristeţe pot influenţa foarte mult nivelul de energie şi motivaţie,tot acestea provoacă oboseală,uneori chiar excesivă,şi reduc nivelul energiei din organism.

Cum să luptăm cu gândurile şi emoţiile negative:

Aşa cum avem momente pline de fericire,sunt şi momente dificile prin care sunt testate puterea şi capacitatea noastră de a controla emoţiile. Pentru a face faţă sentimentelor şi gândurilor negative care pot veni în orice moment din viaţă,este important ca mereu să gândim pozitiv,indiferent de cât de dificil şi insuportabil ar putea părea.

În fiecare zi,când ne trezim,este important să pregătim corpul şi mintea pentru o nouă zi şi pentru provocările pe care le-am putea întâmpina,astfel încât să fim sănătoase şi să trăim fericite.

Mintea este uimitor de puternică şi poate efectua mai multe sarcini cu uşurinţă. Aşadar,este important să dăm dovadă de pozitivitate şi să încercăm să vedem partea bună a lucrurilor,chiar dacă trecem printr-o situaţie neplăcută,sau printr-o experienţă relativ greu de depăşit.

Când gândurile şi emoţiile negative încearcă să pună stăpânire pe

şi sănătatea noastră,este foarte important să ne oprim câteva minute pentru a reflecta şi medita dacă este într-adevăr ceva pentru care merită să ne pierdem energia şi timpul. Sunt şanse ca după acest exerciţiu,în loc să plângi şi să le permiţi emoţiilor să te controleze,să vrei să faci o schimbare şi să cauţi soluţii,astfel încât negativitatea să nu afecteze calitatea vieţii.

S-a dovedit ştiinţific că pozitivismul şi emoţiile bune,cum sunt bucuria şi fericirea,duc la eliberarea hormonilor responsabili de întărirea sistemului imunitar. În mod similar,s-a stabilit că emoţiile negative au efect opus şi că slăbesc imunitatea,ceea ce face ca organismul să fie predispus la boli.

Fiind o persoană pozitivă este o chestiune de alegere,gânduri şi sentimente bune. Doza bună de pozitivism este cea care îmbunătăţeşte sănătatea fizică şi emoţională în multe feluri.

Credit foto:http://steptohealth.com



Recente

intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg
pexels energepiccom 110473 jpg