Vezi cum îţi afectează emoţiile negative corpul!

1 70352 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată la modul în care emoţiile negative ar putea afecta sănătatea şi corpul? Noi nu suntem conştiente de cele mai multe ori de efectele pe care gândurile le pot avea asupra propriului organism. De aceea, acum trebuie să le ştim, pentru a le evita.

Uneori,sau de cele mai multe ori,stresul,tensiunea,anxietatea,depresia,graba şi alte sentimente negative,sunt cele pe care nu le luăm în considerare când suntem afectate emoţional şi fizic,iar calitatea vieţii scade cu fiecare zi care trece.Conexiunea minte-corp este mult mai puternică decât am crede,aşa cum gândurile şi emoţiile stimuleazăproducţia anumitor substanţe chimice care influenţează sănătatea noastră fizică şi emoţională.De exemplu,serotonina şi dopamina sunt două substanţe chimice care sunt stimulate de creier atunci când ne confruntăm cu fericire sau euforie. Un proces similar are loc şi cu emoţiile negative,dar în loc să facă bine corpului,acestea provoacă durere şi alte boli care împiedică ca tu să te simţi bine şi sănătoasă.Creierul are capacitatea de a stoca informaţii importante şi decisive pentru comportamentul şi relaţia sa cu corpul. Mulţi experţi sunt de acord că noi avem capacitatea de a vedea binele şi răul,în orice situaţie,aşa cum suntem responsabile pentru diferite momente din zile,fie că au o conotaţie pozitivă sau negativă.

Efectele pe care le au emoţiile negative asupra corpului:

Stările noastre emoţionale pot duce la dezvoltarea de

fizice,eventual,indicând faptul că vom trece printr-o perioadă dificilă,în care gândurile şi emoţiile negative au preluat controlul. De exemplu,durerile de gât ar putea indica incapacitatea de a vedea diferite perspective.

În plus,durerile inexplicabile în şolduri ar putea fi un semn că suntem în imposibilitatea de a lua decizii importante şi că frica a pus stăpânire pe noi. Totodată,durerile de spate din zona superioară sunt asociate cu probleme sufletului.

Durerile de spate,în zona de mijloc,sunt legate de incapacitatea de a te elibera de trecut,iar durerea de spate este legată de stresul financiar.

În plus,persoanele care se confruntă cu dureri de genunchi pot indica frică,mândrie şi lipsa controlului asupra egou-ului. Iar atunci când ne confruntăm cu o situaţie care ne-a enervat,în organism se produce o reacţie biochimică,care creşte nivelul de adrenalină şi ne face să retrăim din nou şi din nou experienţa.

Întrucât sentimentele de tristeţe pot influenţa foarte mult nivelul de energie şi motivaţie,tot acestea provoacă oboseală,uneori chiar excesivă,şi reduc nivelul energiei din organism.

Cum să luptăm cu gândurile şi emoţiile negative:

Aşa cum avem momente pline de fericire,sunt şi momente dificile prin care sunt testate puterea şi capacitatea noastră de a controla emoţiile. Pentru a face faţă sentimentelor şi gândurilor negative care pot veni în orice moment din viaţă,este important ca mereu să gândim pozitiv,indiferent de cât de dificil şi insuportabil ar putea părea.

În fiecare zi,când ne trezim,este important să pregătim corpul şi mintea pentru o nouă zi şi pentru provocările pe care le-am putea întâmpina,astfel încât să fim sănătoase şi să trăim fericite.

Mintea este uimitor de puternică şi poate efectua mai multe sarcini cu uşurinţă. Aşadar,este important să dăm dovadă de pozitivitate şi să încercăm să vedem partea bună a lucrurilor,chiar dacă trecem printr-o situaţie neplăcută,sau printr-o experienţă relativ greu de depăşit.

Când gândurile şi emoţiile negative încearcă să pună stăpânire pe

şi sănătatea noastră,este foarte important să ne oprim câteva minute pentru a reflecta şi medita dacă este într-adevăr ceva pentru care merită să ne pierdem energia şi timpul. Sunt şanse ca după acest exerciţiu,în loc să plângi şi să le permiţi emoţiilor să te controleze,să vrei să faci o schimbare şi să cauţi soluţii,astfel încât negativitatea să nu afecteze calitatea vieţii.

S-a dovedit ştiinţific că pozitivismul şi emoţiile bune,cum sunt bucuria şi fericirea,duc la eliberarea hormonilor responsabili de întărirea sistemului imunitar. În mod similar,s-a stabilit că emoţiile negative au efect opus şi că slăbesc imunitatea,ceea ce face ca organismul să fie predispus la boli.

Fiind o persoană pozitivă este o chestiune de alegere,gânduri şi sentimente bune. Doza bună de pozitivism este cea care îmbunătăţeşte sănătatea fizică şi emoţională în multe feluri.

Credit foto:http://steptohealth.com



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg