Vitaminele esenţiale pentru slăbit

1 80594 original jpg jpeg

Vitaminele nu sunt primul lucru la care ne gândim când vine vorba de pierderea în greutate. Multe dintre noi acordăm mai multă atenţie numărul de calorii, proteine, grăsimi şi carbohidraţi, ignorând ceilalţi factori care pot încetini procesul de pierdere în greutate şi dieta în sine.

Există 13 vitamine de bază, inclusiv vitaminele A, B, C, D, E, K şi altele, care nu numai că ajută la funcţionarea corectă a întregului organism, dar sunt, de fapt, esenţiale pentru pierderea în greutate.

În cele din urmă, abordarea ideală pentru a satisface nevoile tale de vitamina este de a mânca o dietă echilibrată care include o varietate de alimente sănătoase. Cu mai multă atenţie, iată cele mai importante 5 suplimente alimentare de care corpul are nevoie pentru arderea optimă a grăsimilor:

Deoarece fiecare organism uman este diferit de celălalt, este recomand să se ceară sfatul medicului înainte de a începe să se ia orice tip de supliment.

Magneziu

Acest mineral joacă un rol foarte important în reducerea stresului şi, prin urmare, în procesul de ardere a grăsimilor, dat fiind că prea mult stres provoacă creşterea în greutate. Atunci când mănânci regulat alimente care conţin magneziu sau un supliment, poate fi redusă pofta de zahăr, insomnia şi alte dureri. Evită să consumi cantităţi mari de oxigen, deoarece organismul nu îl absoarbe bine.

Zinc

Zincul este esenţial pentru stimularea digestiei şi metabolismului şi construirea masei musculare. Consumă alimente care sunt sursă de zinc pentru a preveni deficitul.

Vitamina D3

Multe femei suferă de deficit de vitamina D, care poate fi combătut prin expunerea la soare şi consumul de anumite alimente. Pentru rezultate optime, efectuează un test de sânge şi consultă medicul cu privire la doza necesară în caz de deficienţă.

Acizi graşi Omega-3

Aceştia pot fi găsiţi în principal în uleiuri de înaltă calitate de peşte şi în unele seminţe, cum sunt seminţele de chia şi seminţele de in. Doza zilnică de acizi graşi Omega-3 ajută la pierderea în greutate şi reducerea inflamaţiei din organism, sensibilităţii la insulină şi durerea articulară.

Complexul de vitamine B

Complexul de vitamine B include în principal B6, B9 şi B12. Acestea sunt esenţiale pentru producerea de energie, pentru arderea grăsimilor şi pentru detoxificare.