29 august - o zi fără alimente roşii

1 46450 original jpg jpeg

Potrivit tradiţiei, pe 29 august nu se mâncau roşii, pepene roşu şi alte fructe, alimente sau băuturi de culoare roşie, în memoria sângelui care a fost vărsat la tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Şi azi,persoanele mai credincioase mănâncă numai struguri sau ţin post negru. În lumea satului,în această zi nu se tăia nimic cu cuţitul,totul se rupea cu mâna.

Nu se mâncau nici varză,usturoi,ceapă,mere şi,în general,fructe şi legume rotunde,care seamănă cu un cap. Se spunea că cine gustă din acest soi de fructe sau de legume săvârşeşte mare păcat şi se expune bolilor,mai cu seamă frigurilor. Existau şi alte restricţii:nu se foloseau farfurii sau blide.

Blestemul lui Irod

O legendă,care circulă prin Bucovina,spune că împăratul Irod,atunci când a adus capul sfântului pe o tipsie,şi-ar fi blestemat fiica:„De amu,draga mea,tot să joci!”.

De atunci,fata împăratului joacă într-una,ea întruchipând boli temute,cum ar fi malaria sau frigurile,pentru că bolnavul de friguri tremură mereu,asemenea unui om care dansează.Recente

Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg